09.08.2024
Valeriu Mircea, mesaj emoționant pentru logodnica sa, Anastasia Nichita: „Puțini înțeleg, doar noi știm prin ce am trecut” - FOTO/VIDEO

În urma calificării Anastasiei Nichita în marea finală a Jocurilor Olimpice, logodnicul și atrenorul acesteia, a venit cu un mesaj emoționant. Vezi în articolul de mai jos și felul în care se pregătesc cei doi pentru luptă.

După ce Nichita a câștigat semifinala, fotografii au surprins momentul în care Valeriu Mircea, logodnicul Anastasiei, o ținea de zona toracică. În mediul online, Mircea a scris: „Puțini înțeleg, doar noi știm prin ce am trecut”.

În urmă cu câteva luni, Anastasia Nichita s-a accidentat în timpul Campionatului European de Lupte de la București. Campioana s-a ales cu o traumă în regiunea toracică, în urma unui meci pe care l-a câștigat.

Cei doi sunt în febra pregătirilor, deoarece finala are loc în seara aceasta.

Luptătoarea de stil liber Anastasia Nichita a reușit să se califice în finala Jocurilor Olimpice de la Paris. Sportiva a concurat în categoria de greutate de până la 57 de kilograme.

În semifinală, tânăra a învins-o pe chinezoaica Kexin Hong prin pinfall.

În luptele libere termenul se referă la o modalitate de a câștiga un meci prin imobilizarea adversarului la podea. Pentru ca un pinfall să fie considerat valid, luptătorul trebuie să își țină adversarul cu umerii pe podea, astfel încât aceștia să atingă suprafața ringului, pentru o anumită perioadă de timp – de obicei trei secunde. Arbitrul va număra până la trei, iar dacă adversarul nu reușește să se ridice sau să își scoată umerii de pe podea înainte de finalul numărătorii, cel care execută pinfall-ul este declarat câștigător.

Anterior, sportiva a mai câștigat două lupte, cu brazilianca Giullia Penalber și cu germanca Sandra Paruszewski.

26 de sportivi reprezintă Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, desfășurate în perioada 26 iulie – 11 august. Dintre aceștia, 17 sportivi și-au încheiat deja evoluția.

Republica Moldova a obținut două medalii de bronz la JO 2024. Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov le-au câștigat în categoriile de greutate 66 de kilograme, respectiv 73 de kilograme.

Medaliații olimpici Vieru și Osmanov vor fi întâmpinați în această seară la  aeroport | IPN
Articole din aceeasi categorie