Ana Gonţa este pasionată de sport de câţiva ani. Astfel, tânăra a facut din pasiune un mod de viaţă. „Pasiunea a început chiar la 19 ani, atunci când am adăugat cam 10 kilograme în plus și nu mă simțeam atât de bine în pielea mea și am început antrenamentele într-o sală de grup din Chișinău. Fiind studentă, căutam un job ca să fie flexibil și ca timp, dar totodată să-mi aducă și plăcere și venit. Pe parcurs am înțeles că acest job îmi oferă posibilitatea și să arăt în formă și să câștig și bani”, spune aceasta.
Un corp tonifiat şi forme frumoase este visul oricărei femei. Astfel, antrenoarea a arătat câteva exerciţii pe care le putem efectua fără ajutorul cuiva.
Ana a devăluit o regulă foarte importantă: „Pentru niște fesieri foarte frumoși este necesar să dedicăm măcar 2 antrenamente specifice pentru aceste grupe musculare. În cazul meu, că sunt deja de 7 ani în sport, este dificil să mai uimesc cu ceva mușchii, din acest motiv este nevoie de mai mult efort, comparativ cu începătorii”.
Pentru început, Gonța a explicat: „Recomand genuflexiuni care sunt un exercițiu de bază pentru întărirea și fortificarea mușchilor coapselor și cei ai fesierilor. Începem cu fixarea picioarelor, un pic mai depărtate decât umerii, greutatea o fixăm la piept, apropiem omoplații, rămânem jos în genuflexiuni, genunchii nu se duc înainte dar rămân la nivelul gleznelor și ne ridicăm cu expirarea. Nu ne grăbim, încercăm maximal să contractăm zona fesierilor”.
De asemenea, Gonța a explicat cel de-al doilea exercițiu: „În continuare, vom face extensiile la cablu care sunt cele mai eficiente din topul celor mai eficiente exerciții pentru fesieri. Recomand ca în acest exercițiu, vârful piciorului să fie orientat un pic spre lateral pentru a simți maximal, atât fesierul mare, cât și cel mic și mijlociu, inclusiv”.
Un lucru important în timpul antrenamentelor este hidratarea. „După fiecare exercițiu este important să bem apă pentru a menține temperatura corpului în valorile cuvenite și pentru a avea destule forțe pentru a trece la un alt exercițiu”, a spus antrenoarea.
Pentru a afectua cel de-al treilea exercițiu, Ana a menționat că trebuie să fim atenți la unele aspecte: „Este foarte important să nu ai probleme cu articulațiile sau să ai unele probleme cu spatele, pentru a face acest exercițiu. Pentru început, fixăm greutatea pe umeri și picioarele depărtate, după care coborâm maximal în jos”.
Iar ultimul exerciţiu este important să-l efectuăm la sfârşit de antrenament, atunci când muşchii sunt suficient de încălziţi.
„Acest aparat se numește hip thrust, în limba română ar fi podișorul. Este, la fel, printre cele mai eficiente exerciții pentru fesieri pentru că, ne crește și în volum fesierii și ne oferă fermitate”, a concluzionat Ana Gonța, antrenoare fitness.
SURSA FOTO: INSTAGRAM