13.08.2019
Sportiva americana, Simone Biles, revolutioneaza gimnastica. Ce i-au transmis Michelle Obama si Nadia Comaneci
Cvintupla olimpica de la Rio a reusit sa-i surprinda pe arbitrii internationali cu executia unui tip de exercitiu care n-a mai fost prezentat niciodata intr-o competitie.

Simone Biles a intrat deja in legenda gimnasticii americane, dupa ce a primit cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 si are in palmares 14 titluri de campioana mondiala.

De ieri insa numele lui Simon Biles a intrat in analele gimnasticii mondiale dupa ce a prezentat in premiera un exercitiu de coborare de pe barna absolut spectaculos, despre care presa sportiva scrie ca nici baietii nu se incumeta sa-l faca. In cadrul Campionatului de gimnastica din Statele Unite ale Americii din Kansas City, Missouri, sportiva a executat o dubla rasucire, iar inainte de aterizare a mai facut doua tumbe in aer. De asemenea, aterizarea pe saltea a fost una excelenta.

Printre admiratorii legendarei gimnaste se afla si fosta Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, care i-a transmis un mesaj pe Instagram, alaturi de o fotografie mai veche de la Casa Alba: „Intotdeauna spargi barierele, Simone Biles! Sunt cum nu se poate mai mandra de tine”.

Si Nadia Comaneci a felicitat-o, comentandu-i pe Instagram: „Daaa! Istorie!”.

De altfel, fotografia care o arata pe Simone Biles extaziata la finalul exercitiului la barna a strans peste jumatate de milion de like-uri si sute de comentarii, printre care si unele venite din partea lui Michael PhelpsKatie Couric si Vanessa Grimaldi.

Competitia s-a incheiat duminica, iar Biles a devenit campioana Statelor Unite la gimnastica pentru a sasea oara in cariera, o performanta care nu a mai fost atinsa din 1952, scrie teamusa.org.

Sursa foto: Instagram.com, Google.com, OK Magazine Romania

Articole din aceeasi categorie