07.04.2021
Nu esti un impatimit al sportului? Iata cateva activitati care o sa iti placa

Am inteles, nu esti un impatimit al sportului, dar iti doresti, totusi, sa faci miscare. Simplul fapt de a face sport iti provoaca anxietate! Afla ca exista mici trucuri cu care poti fenta creierul. Iata cum poti transforma stilul tau de viata intr-un stil ceva mai activ, fara a te inscrie la sala sau la cluburi sportive!

Treburi casnice

Vrei sa faci doua lucruri simultan? Poti avea parte de un antrenament fizic „moderat” daca te apuci sa speli si sa ceruiesti masina, curtea sau pur si simplu tot interiorul casei, chiar daca nu esti un impatimit al sportului. Vei avea o forma fizica mai buna si mai mult timp la dispozitie pentru a face tot ce-ti place, dat fiind faptului ca ai combinat partea de sport cu treburile casnice care trebuiau neaparat facute!

S-ar putea sa nu te gandesti la aceasta activitate ca fiind sport, dar daca sapi, greblezi, cureti si plantezi prin gradina timp de aproximativ 30 de minute, vei avea parte de un antrenament decent. Si s-ar putea chiar sa te puna intr-o dispozitie mai buna.

Arte martiale

Fii in forma in timp ce inveti sa te si aperi. Artele martiale te vor ajuta sa iti concentrezi atentia si iti pot mentine mintea mult mai agera fata de alte sporturi, cum ar fi alergarea. Luptele de contact „usoare” precum karate, judo si taekwondo sunt destul de sigure, in comparatie cu alte sporturi, atat timp cat te antrenezi cu un instructor calificat.

Sporturi de interior

„Almost ready for summer!” Cum arata una dintre cele mai sexy antrenoare de fitness de la noi, in costum de baie si fara photoshop

Nu vrei sa iesi afara si sa infrunti vremea calda sau rece? Jocurile de interior pot fi ideale: baschet, tenis, fotbal, inot sau volei. Aduna-ti gasca de prieteni si mergi la distractie – nici macar nu vei simti ca faci sport!

HIIT (High-intensity interval training) – antrenament de intensitate foarte ridicata, pe intervale de timp

Doar trei intervale de „sprint” de 20 de secunde – de exemplu, alergatul sau mersul pe bicicleta – par sa ofere aproximativ acelasi beneficiu ca un jogging de 50 de minute. Chiar si cu incalzirea, itinderea si odihna dintre intervale, ar insemna sa rupi doar 10 minute din timpul tau liber pentru a beneficia de un super antrenament, comparativ cu aproape o ora pe care ai fi rezervat-o in mod normal pentru o alergare.

Mersul pe jos

Aceasta nu trebuie sa fie o plimbare, neaparat. Puteti apela la mici trucuri, daca nu aveti timp pentru o plimbare lunga, in natura sau parc, ca de exemplu: parcati ceva mai departe cand mergeti la magazin. Mergeti la prieteni pe jos, nu cu mijloacele de transport in comun si alegeti sa platiti facturile fizic, in loc de varianta comoda, online.

Sex

Veti arde in jur de 5 calorii pe minut, cam la fel de multe ca in cazul unei plimbari rapide (power walk). De asemenea, veti folosi aproximativ aceeasi cantitate de oxigen necesara gradinaritului. In plus, cercetarile arata ca poate ajuta la prevenirea bolilor de inima, desi acest lucru este mai degraba adevarat in cazul relatiilor de lunga durata, solide si sanatoase.

Dans

Poate fi o activitate sociala minunata si este foarte distractiv, chiar daca este realizat pe cont propriu. Poate tonifia muschii si contribui semnificativ la sanatatea inimii si plamanilor. De asemenea, s-a dovedit a fi extrem de eficient in tratarea simptomelor depresive si alungarea anxietatii. Ai nevoie doar de un pic de muzica!

Vezi si: La 42 de ani - ca o adolescenta! Nicole Scherzinger arata spectaculos. Vezi ce fotografii a postat cantareata din vacanta in Hawaii

Articole din aceeasi categorie