Antrenorul de kickboxing Viorel Gurdiș a dezvăluit că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mintală: „Aici îți scoți stresul, toți oamenii care practică kickboxingul, boxul, artele marțiale, intrând în sală își lasă stresul, negativul, din sală ies alți oameni. Dacă omul vine seara după lucru la antrenament, este clar că el e stresat și trist, iar după ce am făcut antrenamentul, iese cu forțe noi din sală”.
De asemenea, antrenorul a explicat că la final este foarte importantă etapa de relaxare a mușchilor:„Deoarece intensitatea este foarte mare la antrenament, la sfârșit e important ca să facem exerciții de relaxare, cum ar fi întinderea”.
Viorel a notat și care este diferența dintre box și kickboxing: „În box predomină loviturile de mâinile, iar la kickboxing preomină pe lângă loviturile de mâinile și cele de picioarele”.
În timpul unui antrenament de kickboxing lucrează toate grupele de mușchi. „La kickboxing, în timpul unui antrenament, lucrează toate tipurile de mușchi, atât de la mâini, cât și de la picioare. Eu aș recomanda ca la toate aceste antrenamente, cei care se ocupă cu astfel de practici, să aibă și o alimentație corectă. De asemenea, acest sport se recomandă și copiilor”, a concluzionat Gurdiș.
SURSA FOTO: FACEBOOK