06.12.2023
Cum a ajuns o tanara sa invinga anorexia. Transformarea ei este cu totul spectaculoasa - FOTO

O femeie a reusit transformarea vietii sale atunci cand a invins anorexia si a devenit o culturista celebra. Acum, tanara din Marea Britanie este antrenoare de fitness si isi doreste sa ajute si alte fete sa nu ajunga in situatia ei.  

Scarlett Wilson, in varsta de 20 de ani, din Northamptonshire, Marea Britanie, a dezvoltat anorexia in adolescenta. Aceasta suferea de depresie de la varsta de 12 ani, din cauza abuzurilor pe care le-a suferit in copilarie, fiind hartuita de colegii de la scoala. Avand aceste probleme de sanatate mintala, Scarlett a fost internata in spital pentru malnutritie cand avea varsta de 14 ani. Ea a fost externata dupa o luna, insa nu s-a mai intors la scoala si a continuat sa invete de acasa.

Horoscop 6 decembrie 2023. Zodiile care au noroc in dragoste. Nativii care au parte de o surpriza uriasa

Scarlett a fost dintotdeauna o persoana activa, atletica, asa ca si-a petrecut timpul liber facand sport. Cu toate acestea, dupa un timp, boala a recidivat si a ajuns sa fie internata intr-o clinica de psihiatrie. Dupa al doilea episod in care a luptat mult cu problemele mintale, aceasta s-a intors acasa si s-a axat si mai mult pe sport. 

Fiindca nu avea prieteni si nici o alta ocupatie, aceasta s-a adancit in antrenamente pentru culturism pentru a face fata gandurilor depresive. Si-a stabilit teluri clare si si-a calculat toate caloriile si macronutrientii consumati pentru a castiga masa musculara, iar acest lucru a determinat-o sa-si schimbe complet viata si in cele din urma sa-si recupereze sanatatea.

Ce este si cum se manifesta anorexia 

Anorexia este o tulburare psihica din categoria tulburarilor alimentare, caracterizata printr-o reducere anormala a greutatii corpului si printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama persistenta de ingrasare.

Persoanele care sufera de anorexie isi limiteaza greutatea corpului prin infometare si prin alte metode, ca de pilda abuzul de purgative, clisme si diuretice, folosirea de substante anorexigene, si excesul de exercitii fizice. Boala afecteaza mai ales tinerele adolescente, insa 10 % din cazuri apar la tineri de sex masculin. Pacientii nu sunt lipsiti neaparat de pofta de manacare, ci mananca intentionat foarte putin. 

Oleg Spinu, succes dupa succes! A cantat alaturi de Andra la Cluj si a lansat un nou videoclip: „Cu timbrul vocii tale, e imposibil sa nu cuceresti lumea” - FOTO/VIDEO

Articole din aceeasi categorie