Victor Rogut, antrenor de fitness a notat: „Ce decizie se ia de obicei? Eu voi merge la antrenamente în fiecare zi, asta înseamnă să rabzi, la fel ca un boxer stă la marginea ringului și se lasă bătut. Să rabzi mereu nu este posibil, asta nu este o cale corectă. Antrenamentele trebuie să fie organizate corect în viața omului”.
Astfel, dacă îți dorești rezultate sigure și pe termen lung, trebuie în primul rând să îți stabilești anumite scopuri și obiective realiste, în funcție de condiția fizică și ritmul vieții.
Totodată, Alex Grigoriță a adăugat: „Eu propun de 3 ori pe săptămână și o dată să fie cardio. Patru ori pe săptămână, cardio în cazul dacă omul vrea să slăbească, pe stomacul gol, pentru că pe stomacul gol are loc arderea caloriilor”.
Practicarea sportului cu regularitate nu este doar pentru a arăta bine și a avea un corp perfect tonifiat. Făcând mișcare, o să capeți mai multă energie fizică, o să te fii mai flexibil și agil, astfel,o să te simți mai bine în propriul corp.
Victor Rogut a subliniat: „Trebuie să fii nu doar puternic și rapid, trebuie să fii rezistent, flexibil și agil. Astfel, e bine să te antrenezi și în sala de forță, să înoți la bazin , să alergi și să mergi cu bicicleta”.
Cei care au voință de caracter, o să gasească modalitatea să includă sportul în viața lor de zi cu zi, comparativ cu cei care găsesc mereu scuze și pretexte să evite antrenamentele.
Alex a explicat: „Nu există că-i târziu, mai bine mai târziu decât niciodată. Important să te duci măcar o dată să probezi. E destul o dată să intri în sală, contează foarte mult dacă este cineva alături să te motiveze pentru a rămâne în sală. Doar să vrei, important dorința de a munci, de a schimba ceva în viață, și atunci totul se primește”.
În cazul în care totuși simți că de unul singur nu vei putea păstra disciplina necesară pentru a face sport cu regularitate, apelează cu încredre la un antrenor profesionist de fitness, care te va gjida să execuți corect mișcările și te va motiva să te vii la toate antrenamentele programate.
Alex Grigoriță a concluzionat: „Antrenorul este în primul rând motivație. Poate să ofere o motivațoie bună, poate să ofere exercițiile corecte, un plan. El ghidează planul, alimentația. 50% este antrenorul”.
De asemenea și Victor Rogut: „Clienții sunt discpilinați datorită nouă, antrenorilor. Noi îi motivăm să vină la sală. Clientul nu trebuie să se gândească cum să-și organizeze antrenamentele, în plus, antrenorii îl poate face pe acesta să își întreacă limitele”.