18.11.2020
Aspectele de care sa tii cont inainte sa te apuci de sala

Daca te-ai decis sa iti schimbi stilul de viata si sa mergi la sala de fitness, inainte de a-ti face un abonament, trebuie sa tii cont de anumite aspecte, pentru a te asigura ca iti vei atinge obiectivele.

In prealabil, gandeste-te foarte bine ce rezultate iti propui sa obtii. Daca doresti doar sa faci miscare, sa slabesti sau sa iti cresti masa musculara pentru a avea un corp de invidiat, cu siguranta trebuie sa fii motivat zilnic si sa respecti anumiti pasi. Mai ales daca esti la inceput, orice sfat legat de efortul fizic e binevenit. 

Deci, ce ai putea face pentru a te asigura ca o sa-ti duci obiectivele la bun sfarsit:

Apeleaza la serviciile unui antrenor personal 

Daca esti la inceput si nu stii cu ce se „mananca” sala, ia-ti un antrenor personal, care iti va oferi sfaturi pretioase si te va ajuta sa executi corect exercitiile din program. Un specialist in domeniu te va ghida corespunzator si va concepe exercitii specifice cerintelor si nevoilor tale. Va sti exact ce fel de antrenamente ti se potrivesc, in functie de ceea ce iti propui sa obtii, fie ca vrei sa slabesti, sa te ingrasi sau sa pui masa musculara. Ba mai mult, te va ajuta sa-ti gasesti motivatia zilnica, ca sa nu te lasi pe tanjala. Totusi, in cazul in care nu vrei sa investesti intr-un antrenor personal, cere sfatul unor prieteni care merg de ceva timp la sala, uita-te la tutoriale sau intreaba-i direct pe cei experimentati din jur cum sa folosesti corect aparatele. 

Citeste si :  Ce trebuie sa contina geanta pentru sala

Alimentatia joaca un rol crucial 

Daca vrei sa slabesti sau sa iti cresti masa musculara, bauturile carbogazoase, prajelile, produsele tip fast-food si alimentele bogate in zahar ies din discutie. Alimentatia are un impact major asupra greutatii tale si a performantei din timpul antrenamentelor. Pentru a avea energia necesara ca sa sustina efortul pe care il faci in timpul exercitiilor fizice, inainte trebuie sa consumi carbohidrati si proteine de calitate. Proteinele sunt foarte importante pentru masa musculara, deoarece au numeroase beneficii, precum cresterea si mentinerea tesuturilor, transportarea si depozitarea nutrientilor, plus energia aferenta pe care ti-o ofera. 

Ramai motivat si nu renunta 

Ca sa-ti atingi obiectivele, trebuie sa fii zilnic motivat si sa tragi din greu. Chiar daca la inceput efortul poate ti se va parea insuportabil, iar febra musculara isi va face aparitia, nu renunta. De asemenea, daca antrenorul tau personal te-a sfatuit sa treci pe la sala de cateva ori pe saptamana, respecta planul. E adevarat ca oboseala si lipsa chefului pot interveni, dar nu le lasa sa te afecteze. Fii consecvent si vei observa ca rezultatele vor aparea in timp, daca pui osul la treaba. Chiar daca nu vei slabi sau nu vei avea muschi peste noapte, asta nu inseamna ca trebuie sa abandonezi.   

Organismul tau are nevoie de odihna 

Odihna este un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont, atunci cand mergi la sala. Asta pentru ca in zilele de pauza organismul se reface, iar muschii ti se dezvolta. De aceea este foarte important sa te odihnesti, pe langa alimentatie si exercitii, pentru ca efortul tau sa nu fie in zadar. Nu uita sa dormi cel putin sapte ore pe noapte si sa te hidratezi constant, fiindca pierzi multa apa in timpul antrenamentelor. Obiectivele setate se obtin cu ajutorul disciplinei. 

Deci, inainte sa te apuci serios de sala, ia in calcul aceste aspecte. Informeaza-te, cere sfaturi specializate sau de la prieteni experimentati, afla ce alimente ai voie sa consumi, cum sa-ti ajuti corpul sa se refaca dupa antrenamentele intense si ce fel de exercitii ti se potrivesc. Nu uita sa fii perseverent si sa iti pastrezi motivatia. Doar asa vei reusi sa ajungi la greutatea pe care ti-ai propus-o. 

Citeste si :  Studiu: Restaurantele, cafenelele si salile de sport, principalele surse de infectare cu coronavirus

Sursa foto: pexels.com 

Articole din aceeasi categorie