20.09.2022
A trait emotii de nedescris la Belgrad! Acum insa, Campioana Mondiala, Anastasia Nichita, intentioneaza sa fie prima luptatoare care va aduce o medalie olimpica in Moldova: „Vreau sa sparg gheata...” - VIDEO

A facut mandru un popor intreg acum cateva zile. Nu in fiecare zi iti calca pragul o Campioana Mondiala. Asadar, in cadrul emisiunii O Seara Perfecta, a fost invitata sportiva Anastasia Nichita, care a vorbit despre victoria sa si despre emotiile pe care le-a trait in cadrul Campionatului. 

Inca inainte de a pleca la campionat, iubitul Anastasiei i-a eliberat un loc pe raft pentru trofeul sau. „Mi-a zis sa aduc centura acasa. Eu nu eram programata sa castig, insa iubitul meu a avut incredere totala in mine”.

In cadrul campionatului Anastasia a trait emotii de nedescris, iar cand a primit centura, a lacrimat. „Emotiile pe care le-am simtit la acest campionat mondial intr-adevar au fost diferite de celelalte, pentru ca este al doilea campionat la nivel de seniori. La primul nu am reusit sa obtin nici macar medalie si iata ca acest campionat m-a adus pe prima treapta a podiumului. A fost un vis la care am visat de foarte mult timp si nu m-am asteptat ca se va indeplini atat de repede”. 

Sportiva zice ca nu ii place sa vorbeasca mult despre victorie. „Nu-mi place sa zic ca o sa merg acolo, o sa-i bat si o sa-i castig. In suflet desigur ca sper ca voi castiga si voi deveni campioana, dar nu imi place sa vorbesc despre asta”. 

Anastasia a mers la primul sau Campionat Mondial la varsta de 19 ani. „Eram mult mai tanara, sportivele erau mult mai experimentate si poate de asta nu am reusit sa urc pe podium. Insa, anii de pregatire, antrenamentele si-au spus cuvantul”. 

In momentul in care a urcat pe podium, Anastasia a lacrimat. „Ma gandeam ca am facut un lucru mare si pentru mine si pentru tara mea. Eram foarte fericita. Inainte sa ies la lupta aveam cateva accidentari si ma gandeam ca sa nu ma accidentez si mai mult”. 

Dupa ce a devenit Campiona Mondiala, Anastasia a mai adunat o medalie la colectia sa, va primi un premiu din partea Ministerului si va avea bursa lunara timp de un an de zile. 

Dupa spusele campioanei, conditiile in care ei se antreneaza nu sunt prea bune. „Avem nevoie de un medic, care va fi cu noi la antrenamente, la competitii, avem nevoie de un masor, o cantina unde sportivii vor putea sa se alimenteze dupa antrenamente. Avem nevoie de aparate performante. In alte tari ei au sali foarte performante, cu aparate bune. Noi nu avem nevoie de aparate de ultima generatie, ci pur si simplu sa fie noi, ca sa ne putem antrena”. 

Cand a ajuns acasa, Anastasia a fost intampinata foarte frumos. „Am fost intampinata de colegi, de Federatia de Lupte, de la Minister au fost persoane. A fost frumos. Am jumatate de camera plina de flori. Cand am ajuns acasa, pur si simplu m-am odihnit, am dormit, pentru ca acolo nu puteam dormi din cauza emotiilor”. 

Acum, toate eforturile sale se concentreaza pe Jocurile Olimpice care vin. „Probabil este visul fiecarui sportiv de a ajunge acolo. Este cel mai prestigios campionat din lumea sportului. As vrea sa sparg eu gheata si sa fiu prima din Moldova care va aduce o medalie olimpica”. 

Articole din aceeasi categorie