06.11.2019
30 de minute de mers pe jos: cum iti imbunatatesc starea de sanatate
Poate ca la prima ora a diminetii nu ai dispozitia necesara sa faci prea multa miscare. Nu vorbim de exercitiile fizice pe care le poti face, cateva antrenamente usoare sau stretching pentru ca sigur nu sunt o prioritate. Avem obiceiul ca dupa ce ne trezim sa mai stam putin in pat, sa tragem de timp, de parca am avea nevoie sa ne odihnim. Dar ce zici de o mica plimbare? Chiar daca alegi sa te plimbi prin imprejurimi sau sa mergi pe jos pana la birou, acest lucru poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Iata cateva motive sa-ti incepi dimineata cu putina miscare.

Iti ofera un plus de energie. Sa-ti incepi dimineata cu o plimbare este o modalitate prin care aduci un plus de energie pe toata perioada zilei. Studiile arata ca adultii care se plimba undeva la 20 de minute in aer liber au mai multa energie si vitalitate spre deosebire de cei care fac miscare in anumite incaperi. In urma unui mic studiu s-a descoperit ca 10 minute de urcat scarile ofereau mai multa energie decat o ceasca de cafea in cazul a 18 femei care de confruntau cu privarea de somn.

Imbunatateste dispozitia. Mersul pe jos dimineata vine la pachet si cu beneficii din punct de vedere psihologic:

-ajuta la imbunatatirea stimei de sine;

-imbunatateste dispozitia;

-reduce stresul;

-reduce anxietatea;

-reduce starea de oboseala;

-elimina simptomele depresiei si reduce riscul de a te confrunta cu depresia.

Pentru rezultate excelente, ideal este sa mergi 20-30 de minute de cel putin 5 ori pe saptamana.

Te ajuta sa slabesti. Plimbarea de dimineata te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Este nevoie de 30 de minute ca sa arzi 150 de calorii. Alaturi de o dieta sanatoasa si un antrenament bine stabilit, cu siguranta, vei ajunge la rezultatele pe care ti le doresti.

Previi anumite afectiuni. Mersul pe jos ofera numeroase beneficii pentru sanatate, iar printre acestea reamintim imbunatatirea sistemului imunitar, dar si prevenirea anumitor afectiuni. De exemplu, 30 de minute de mers pe jos poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima cu 19%. Daca te confrunti cu diabetul, plimbarile de acest gen te pot ajuta sa scazi nivelul glicemiei. De asemenea, sunt reduse riscul bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer.

Imbunatateste musculatura. Mersul pe jos ajuta la intarirea musculaturii in special in zona picioarelor. Incearca in timp sa-ti schimbi rutina si sa incepi sa urci mai multe trepte, dealuri sau sa mergi pe o banda inclinata.

Dormi mai bine. In urma unui mic studiu din 2017 s-a observat o dificultate de a adormi noapte in cazul adultilor cu varste cuprinse intre 55 si 65 de ani. Asadar, cei care faceau scurte plimbari dimineata, nu se mai confruntau cu insomnia.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie