Deși este căsătorită de 14 ani și se dedică complet familiei sale, Irina nu și-a pierdut niciodată dorința de a dezvolta o pasiune și de a o transforma într-o activitate care nu doar că îi aduce satisfacție personală, dar o ajută și pe plan financiar: „Sunt căsătorită de 14 ani, am trei copii și sunt încă casnică, încerc să-mi găsesc locușorul meu, dar am o pasiune aparte față de gătit și sper să o dezvolt cu timpul în ceva frumos. Eu cred că această pasiune a venit din necesitate pentru că, am un băiețel special, are autism. La început am făcut pâine fără gluten pentru el și după am avut mai multe comenzi”.

Primii clienţi au fost chiar părinţii Irinei, iar după ce a început să posteze pe reţelele de socializare ce găteşte, au apărut din ce în ce mai multe comenzi.
Irina nu doar că gătește cu pasiune, dar folosește și banii adunați din aceste comenzi pentru a sprijini tratamentele fiului ei: „Banii pe care îi adun din aceste comenzi îi folosesc pentru tratamentul băiatului meu. Pentru început am mers la un centru de terapie, acolo ni s-a spus că o să stăm o lună și că aproximativ 12 mii de lei trebuie să cheltuim, astfel, eu mă gândeam zi și noapte cum să fac să achit chetuielile băiatului pentru că, soțul se ocupa de celelalte cheltuieli. La început am apelat la bloggeri dacă pot să mă ajute să promoveze produsele mele, ca să pot aduna bănuți. Eu gătesc și zi și noapte, pot să nu dorm câte trei zile ca să îndeplinesc comenzile. Acesta e visul meu, ca eu să pot să fac comenzi și să fac bani”.

Irina face naveta Criuleni-Chişinău de 3 ori pe săptămână, mergând la terapie cu unul dintre cei 3 copii: „Acum mergem de 3 ori pe săptămână, eu văd rezultate frumose la el și sper ca pe viitor să acumulez acea sumă ca să merg și de 4 ori pe săptămână”, a mărturisit Irina.
Soţul este cel care o încurajează pe Irina să nu renunţe la pasiunea ei pentru gătit: „La început el se uita așa ciudat, dar mie a început să-mi placă și când am văzut primele mele comenzi, a fost ca o lumină în domeniul pe care vreau să-l fac”.

Deocamdată, ciocolata Dubai rămâne a fi unul dintre cele mai faimoase deserturi. Astfel, Irina şi-a propus să ţină pasul tendinţelor şi a încercat reţeta ciocolatei virale: „Nu m-am așteptat că o să am atât de multe solicitări anume la ciocolata asta, căci mulți mi-au scris că au încercat-o și pe cea originală, dar ar vrea să o încerce și pe-a mea. Eu am două gramaje, fac ciocolate de 300 de grame și de 500 de grame și am solicitări la ambele. Ingredientele sunt un pic mai greu de găsit, dar în rest totul este simplu dacă ai dorință”.
Pentru a pregăti ciocolata Dubai, ai nevoie de câteva ingrediente de bază: „Avem nevoie de forme, unt de 82%, ciocolată albă pentru decor, pastă de fistic, ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră și ingredientul principal - cataiful. Pentru început, punem la topit untul, apoi adăugăm cataiful și-l prăjim. După topim ciocolata albă, decorăm formele și punem un pic la congelator”.
După ce am rumenit cataiful, îl amestecăm cu pasta de fistic. Apoi, topim ciocolata cu lapte, o turnăm în forma de ciocolată şi o lăsăm pentru 15 minute la congelator.
După, Irina a explicat: „Turnăm cataiful cu pasta de fistic în forme, punem ciocolata deasupra și din nou la congelator pe 20 de minute și ciocolata noastră este gata. Eu vreau să spun că, nu am făcut cursuri, eu fac ceea ce îmi place mie și o să le placă și la oameni”.

SURSA FOTO/VIDEO: FACEBOOK/INSTAGRAM