Nutriționista Carolina Costin propune o rețetă de tartă cu piersici care cucerește prin simplitate, prospețime și atenție la detalii. Prepararea începe cu realizarea unui blat fraged.
„În bolul unui robot de bucătărie, pun 200 de grame de făină integrală, 100 de grame de unt rece tăiat cubulețe și un praf de sare. Mixez până obțin o textură nisipoasă. Adaug 2-3 linguri de apă rece și continui până se leagă aluatul”, a explicat nutriționista.

Aluatul obținut este învelit și răcit.
„Îl învelesc în folie și îl las la frigider 30 de minute. Între timp, tai piersicile felii subțiri”, a spus Carolina Costin.
Urmează etapa de asamblare:
„Întind aluatul, îl așez în tavă, pun feliile de piersici și coc 30-35 de minute la 180°C, până blatul e auriu”.

Pentru un plus de aromă, nutriționista a dezvăluit un detaliu surpriză.
„Iar la final… secretul meu - ung piersicile cu puțină miere. Iar pentru că am avut și miere pudră, am decorat frumos cu câteva frunze de busuioc, peste care am presărat și puțin praf dulce”, a notat nutriționista.

Rezultatul? O tartă ce îmbină gustul intens al piersicilor coapte cu textura fragedă a blatului.
„În rezultat, savurez o tartă parfumată, fragedă, unde mă pui că este și echilibrată din punct de vedere nutrițional”, a subliniat Carolina Costin.
Carolina Costin este nutriționistă și ajută femeile să piardă în greutate cu programe personalizate de slăbire.

SURSA FOTO: INSTAGRAM; GOOGLE

