17 iulie 2025, 14:18

Mic dejun sănătos și rapid! 5 idei de la medicul rezident nutriționist-dietetician, Cătălina Osoianu - FOTO

Mic dejun sănătos și rapid! 5 idei de la medicul rezident nutriționist-dietetician, Cătălina Osoianu - FOTO

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, așa că este important să alegi alimente de calitate pentru el. Medicul rezident nutriționist-dietetician Cătălina Osoianu îți propune 5 idei rapide și sănătoase pentru a începe ziua plin/ă de energie.

1. Toast cu ton și ou

Avem nevoie de:

- 2 felii de pâine integrală sau de secară;

- 2 ouă fierte tare;

- 100 de grame de ton în conservă (în suc propriu, scurs);

- 1-2 linguri de cremă de brânză.

„Se pasează ouăle și se amestecă cu tonul și crema de brânză, apoi se întinde compoziția pe pâine”, a explicat Cătălina Osoianu.

2. Brânză de vaci cu iaurt, nuci și fructe

Ingredientele sunt următoarele: 

- 100 de grame de brânză de vaci proaspătă;

- 100 de grame de iaurt natural (2% grăsime);

- 1-2 linguri de nuci și semințe (alune, migdale, nuci grecești, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui);

- fructe de sezon sau măr, banană;

- 1 linguriță de miere.

Este ușor de preparat și e recomandat a fi consumat îndată ce-l prepari, a subliniat medicul: „Se amestecă toate ingredientele și se consumă imediat”.

3. Pancakes cu banană

Avem nevoie de: 

- 1 banană coaptă (100 de grame);

- 1 ou (50 de grame);

- 100 de mililitri de lapte;

- o jumătate de linguriță praf de copt;

- circa 50 de grame făină integrală (ca să obținem un aluat gros, ca smântâna).

„Coacem clătitele în tigaia puțin stropită cu ulei. Servim cu fructe proaspete sau gem”, a notat Osoianu.

Topul celor mai stilate ținute purtate de prezentatoarele Pro TV Chișinău de la începutul verii și până în prezent - FOTO/VIDEO

4. Omletă cu ardei și salată

Pentru a prepara acest mic dejun ai nevoie de: 

- 2 ouă; 

- 1 lingură de iaurt natural;

- 2-3 bucăți de ardei gras;

- sare și piper după gust.

„Voiam să ne spună că și-a găsit o nouă femeie, eu am aflat totul prin minciuni”! Oleg Spînu, despre relația complicată pe care a avut-o cu tatăl său, la aproape doi ani de la decesul acestuia - VIDEO

„Omleta se coace în tigaie și se servește cu salată proaspătă de spanac, roșii și castraveți, opțional - 50 de grame de brâză feta”, a spus Osoianu. 

5. Terci de ovăz cu semințe și fructe

Ingredientele necesare:

- 50 de grame de fulgi de ovăz;

- 200 de mililitri de lapte (sau lapte vegetal);

- opțional, o linguriță de semințe de chia.

„Se fierbe laptele, adăugăm ovăzul și chia și se lasă pe 5-7 minute. Servim după preferință, cu fructe de sezon, semințe, și îndulcim cu o linguriță de miere”, a precizat Cătălina. 

Cătălina Osoianu este reporter a emisiunii „iSănătate”, de la PRO TV și medic rezident nutriționist-dietetician.

Sursa Foto: Google, Instagram/ catalina.osoianu; Arhiva Cătălinei Osoianu