1. Toast cu ton și ou

Avem nevoie de:
- 2 felii de pâine integrală sau de secară;
- 2 ouă fierte tare;
- 100 de grame de ton în conservă (în suc propriu, scurs);
- 1-2 linguri de cremă de brânză.
„Se pasează ouăle și se amestecă cu tonul și crema de brânză, apoi se întinde compoziția pe pâine”, a explicat Cătălina Osoianu.

2. Brânză de vaci cu iaurt, nuci și fructe

Ingredientele sunt următoarele:
- 100 de grame de brânză de vaci proaspătă;
- 100 de grame de iaurt natural (2% grăsime);
- 1-2 linguri de nuci și semințe (alune, migdale, nuci grecești, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui);
- fructe de sezon sau măr, banană;
- 1 linguriță de miere.
Este ușor de preparat și e recomandat a fi consumat îndată ce-l prepari, a subliniat medicul: „Se amestecă toate ingredientele și se consumă imediat”.
3. Pancakes cu banană

Avem nevoie de:
- 1 banană coaptă (100 de grame);
- 1 ou (50 de grame);
- 100 de mililitri de lapte;
- o jumătate de linguriță praf de copt;
- circa 50 de grame făină integrală (ca să obținem un aluat gros, ca smântâna).
„Coacem clătitele în tigaia puțin stropită cu ulei. Servim cu fructe proaspete sau gem”, a notat Osoianu.
4. Omletă cu ardei și salată

Pentru a prepara acest mic dejun ai nevoie de:
- 2 ouă;
- 1 lingură de iaurt natural;
- 2-3 bucăți de ardei gras;
- sare și piper după gust.
„Omleta se coace în tigaie și se servește cu salată proaspătă de spanac, roșii și castraveți, opțional - 50 de grame de brâză feta”, a spus Osoianu.
5. Terci de ovăz cu semințe și fructe

Ingredientele necesare:
- 50 de grame de fulgi de ovăz;
- 200 de mililitri de lapte (sau lapte vegetal);
- opțional, o linguriță de semințe de chia.
„Se fierbe laptele, adăugăm ovăzul și chia și se lasă pe 5-7 minute. Servim după preferință, cu fructe de sezon, semințe, și îndulcim cu o linguriță de miere”, a precizat Cătălina.

Cătălina Osoianu este reporter a emisiunii „iSănătate”, de la PRO TV și medic rezident nutriționist-dietetician.

Sursa Foto: Google, Instagram/ catalina.osoianu; Arhiva Cătălinei Osoianu

