Pentru a simți gustul ceaiului, trebuie să renunți la gustări. De asemenea, este important să înțelegi care este motivul pentru care tu bei ceaiul (în loc de gustare sau pentru a asimila din proprietățile lei).
„Ceaiul iubește să fie băut singur, separat de alimente, dar și de gustări. Depinde de ce vrem să bem acest ceai, doar ca o gustare, pentru a savura ceva delicios sau ne dorim într-adevăr proprietățile plantelor pe care le-am adăugat în acel ceai”, a explicat Agafia Cazacu, specialistă în plante.
Ceaiul nu se consumă nici în timpul mesei, dar nici după masă imediat.
„Dacă ne dorim beneficii, atunci ceaiul se consumă între mese sau cu o jumătate de oră înainte de mese, atunci absorbția este maximă și ne vom bucura și de efectele ceaiului. Putem folosi după masă imediat ceaiurile care îmbunătățesc digestia, dacă avem acest scop”, a spus invitata.
Cultura ceaiului este cel mai bine dezvoltată în China și Japonia, mai spune Agafia Cazacu.
„Cel mai bine ar fi să împrumutăm tradiția băutului ceaiului de la popoarele din China, Japonia pentru că, acolo se consumă ceaiul cu cele mai puține adaosuri, iar dacă sunt, de obicei, acestea sunt condimente”, a notat specialistul.
SURSĂ FOTO: Arhiva Pro TV