Matcha este un tip de ceai verde originar din Japonia, cu o istorie bogată. Termenul „Matcha” se traduce prin „ceai pulbere”, o denumire inspirată de procesul de producţie, care implică măcinarea fină a frunzelor de ceai verde.
„Matcha, în sine, reprezintă o pulbere de ceai verde. Ele se clasifică în două categorii, culinară și premium. Cea premium este mult mai fină și bună la gust. Este foarte bine să o măcinăm bine cu apa”, a spus Cezar Ciobanu, head of barista.

Gheorghe Grâu - confesiuni sincere despre perioada în care era om al străzii - VIDEO
În cultura japoneză, Matcha a ocupat un rol central în ceremoniile de ceai, unde a fost apreciat pentru gustul său distinctiv şi beneficiile sale pentru sănătate.
„Astăzi am preparat matcha latte, e o băutură fresh de vară și e o băutură clasică. Poate fi preparat atât pe lapte clasic sau pe lapte vegetal, fără lactoză”, a notat Ciobanu.
Matcha, spre deosebire de alte ceaiuri, presupune consumul întregii frunze de ceai. Asta înseamnă că, atunci când bem ceai Matcha, beneficiem de întregul spectru de nutrienţi pe care frunza de ceai îl are de oferit. De ce, totuși, bauturile cu matcha au căpătat atât de multă popularitate în ultima perioadă?
„Cred că este vorba de trendul culturii asiatice, care este acum, la moment și factorilor săi pozitivi. Atunci când consumăm matcha, ea are mai puțină cofeină, comparativ cu cafeaua. Îți oferă energie pe mai mult timp, dar mai lent”, a explicat Cezar.

Matcha poate îmbunătăți și funcțiile cognitive, deoarece conține un nivel ridicat de teanină, un aminoacid care ajută la îmbunătățirea concentrării și a atenției, reducerea stresului și anxietății și promovează o stare de calm și relaxare, fără a provoca somnolență.
Astfel, tânărul a spus:„Este mai mult consumată de doamne, care știu calitățile sale pozitive, că este bogată în clorofilă și l-theanină, sunt niște aminoacizi care ne ajută să relaxăm sistemul nervos”.
Matcha este bogată în antioxidanți, care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a neutraliza radicalii liberi, contribuind, astfel, la protejarea organismului împotriva bolilor cronice.
„Datorită polifenolilor, este un produs antiinflamator și anticancerigen. Consum practic o dată la două zile,iar În perioada caldă a anului, prefer matcha mai mult decât cafeaua rece”, a subliniat Cezar.
Sursa Foto: Google