Corina Dascălu a recomandat leguminoasele ca surse de proteine vegetale. Acestea pot fi incluse în rețete precum salate de crudități. De asemenea, humusul este o gustare recomandată, care poate fi combinată cu castravete, țelină sau morcov:
„În primul rând sunt leguminoasele: lintea, năutul, fasolea, fasolea mung. Deja de aici pornim și facem diferite rețete. Chiar în acea salată de crudități putem să adăugăm un broccoli, un dovlecel, țelină și o lingură sau două de proteină vegetală. De asemenea, humusul este binevenit ca gustare. Putem mânca humus cu castravete, humus cu țelină, humus cu morcov”.

„Neapărat trebuie să consumăm nuci și semințe pentru că, au o mică cantitate de proteină, dar în special de grăsimi. Grăsimile sunt absolut necesare pentru o bună funcţionare, mai ales a creierului nostru pentru că, el consumă apă și grăsimi sănătoase. Eu recomand și avocado, chiar dacă nu crește la noi... Dacă mai mâncăm o banană, un avocado, nu se întâmplă nimic rău, din contra, mulțumim că au ajuns și la noi”, a mai menționat nutriționista.

Dascălu a vorbit și despre cerealele bogate în proteine, precum quinoa, amaranthul și grâul:
„Avem și cereale bogate în proteină, cum ar fi quinoa, amaranthus (seminţe de ştir), chiar și grâul, dar nu sub formă de făină. El poate fi consumat și sub formă de terciuri. Cerealele au cantitatea aia de proteină care vă poate oferi starea de sațietate de care aveți nevoie”.

În cele din urmă, invitata emisiunii „iSănătate” a menționat:
„Să știți că sațietatea vine și din alimentație, dar și din căpușorul nostru. Senzația de foame e una sănătoasă la adulți”.

SURSA FOTO: PRO TV CHIȘINĂU