21.07.2024
Știai că stresul poate afecta sănătatea ta fizică? Psihologul Lorina Buga vine cu câteva sfaturi utile pentru a gestiona corect situațiile stresante - FOTO

Stresul este o reacție naturală a organismului la provocări și schimbări, dar când devine persistent și nerezolvat, poate avea efecte profunde asupra sănătății fizice a unei persoane. Iată cum stresul poate afecta diferite sisteme ale corpului și ce poți face pentru a-l gestiona.

Psihologul Lorina Buga a menționat: „În viața modernă tu te blochezi, pentru că ai învățat să fii comod, cuminte, corect, pe placul altor oameni. Acest blocaj pe care îl simți când ai un stres, corpul tău îl interpretează ca un pericol nu doar la nivel extern, dar se activează și pe interior. Corpul primește comanda de la psihic să inhibe emoția pentru că este periculos să o manifeste. Astfel, un anumit organ care răspunde de interpretarea acestui conflict va intensifica sau reduce funcția lui, respectiv, până tu nu reușești să ieși din stresul dat, organul biologic va compensa acest blocaj psiho-emoțional”.

După succesul înregistrat cu „That’s my name”, „Kamelia” și „Kylie”, Akcent vine cu o nouă piesă. „Hearts in Stereo” care o să te facă să dansezi de la primele acorduri

Pentru a rezolva acest stres, este necesar de schimbat interpretarea conflictului avut anterior. Și aici foarte bine ajută să începi:

  • - A găsi ce lecții pozitive poți învăța din situația ceia;
  • - Să simți recunoștință că a fost doar așa, putea fi mai rău;
  • - Să faci o activitate plăcută ție, sport, plimbare în aer liber;
  • - Să vorbești cu cineva care este neutru față de situația dată;
  • - Să îți asumi că și tu faci parte din conflict, și nu este nimeni vinovat, e o experiență.

    Lorina Buga este un psiholog din Republica Moldova, aceasta are o comunitate de peste 37 de mii de urmăritori în mediul online.

SURSĂ FOTO: Instagram/psiholog.lorina.buga

Articole din aceeasi categorie