11.04.2022
YouTube-ul - la un pas distanta de a fi interzis in Rusia! Ce actiune a facut compania si a revoltat oficialii rusi: „Aparent, si-a semnat propriul verdict la condamnare.” - FOTO

De curand, Google a blocat pe YouTube canalul Duma TV, unde au fost publicate transmisiuni ale sesiunilor plenare ale Dumei de Stat a Federatiei Ruse si comentarii exclusive ale deputatilor. Acest lucru i-a revoltat maxim pe oficialii rusi.

Oficialii rusi au reactionat imediat la incident si si-au exprimat nemultumirea.

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a precizat ca zilele functionarii legale a gazduirii video in tara sunt de fapt numarate.

„Aparent, YouTube si-a semnat propriul verdict la condamnare. Salvati continutul, transferati totul pe platformele rusesti. Grabiti-va”, a scris ea.

Andrei Klishas, ​​seful Comitetului Consiliului Federatiei pentru Legislatia Constitutionala si Construirea Statului, a numit blocarea canalului „o versiune occidentala a libertatii de exprimare”: „YouTube face un pas increzator pentru a deveni ilegal in tara noastra. Pacat ca a facut o astfel de alegere.”, afirma el.

Cristina Miron a intat in gura lumii! Vezi ce a raspuns jurnalista carcotasilor care o critica pentru kilogramele in plus, dar si pentru felul in care arata: „Mie imi place ca lumea imi scrie, ca am hateri.”- VIDEO

Si presedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin a venit cu o reactie: „Washingtonul, elimina toate principiile democratiei, face totul pentru ca punctul sau de vedere si niciun altul sa fie prezent pe platforme, inclusiv pe YouTube. SUA vor sa obtina un monopol asupra promovarii informatiei.”, a mentionat el. 

Serghei Boyarsky, prim-vicepresedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informationala, Tehnologii Informationale si Comunicatii, intr-un interviu acordat pentru Gazeta.Ru, a numit actiunile YouTube „perfide” si „nerezonabile”, dar, in acelasi timp, a remarcat ca blocarea canalului Dumei TV este putin probabil sa devina „piatra de temelie”, adica motivul principal pentru interdictia YouTube in Rusia.

Ani Lorak a refuzat sa evolueze pe scenele din Rusia! Vezi unde planuieste cantareata sa-si dezvolte cariera artistica - FOTO

Intre timp, Roskomnadzor a cerut ca postul Duma TV sa fie imediat deblocat si sa explice de ce a fost supus restrictiilor. Cu toate acestea, autorii canalului si-au declarat ca sunt pregatiti sa se dezvolte pe alte platforme, cum ar fi Rutube si VKontakte.

Articole din aceeasi categorie