04.05.2021
Vrei sa avansezi in cariera? Iata top 5 carti, care te vor ajuta sa iti atingi scopul

Pentru a ajunge la ceea ce iti doresti, trebuie sa muncesti din greu, sa ai sete de cunoastere, vointa si ambitie. Toate acestea sunt calitatile unui bun lider. Leadershipul este unul dintre cele mai abordate subiecte din literatura de afaceri moderna. Astazi iti vom povesti despre cartile care te vor ajuta sa iti dezvolti abilitatile de conducere si sa devii eroul vietii tale.

„Principiul 80/20” de Richard Koch

Principiul 80/20, este o carte originala, provocatoare si practica. A devenit o lucrare clasica in domeniul afacerilor si un bestseller mondial. 
Koch ne invata cum putem aplica principiul 80/20 pentru a realiza mult mai multe lucruri cu mult mai putin efort, timp si resurse, concentrandu-ne pur si simplu asupra celor mai importante 20 de procente si controland astfel evenimentele in loc sa ne lasam noi controlati de ele.

Aceasta carte costa in jur de 150 de lei. 

„Puterea vointei” de Kelly McGonigal

Ti s-a intamplat sa te simti vinovat pentru ca nu ai putut rezista prajiturii cu frisca, desi ai inceput o dieta de slabire?  Sau pentru ca ai cumparat o gramada de lucruri care nu erau de fapt necesare? Poti invata din „Puterea Vointei” cum sa iti controlezi atentia, emotiile si dorintele, printr-un program pas cu pas care te ajuta sa iti identifici obiectivele, sa iti intaresti autocontrolul si sa faci schimbari pentru toata viata. Indiferent daca este vorba de slabit, sanatate financiara, reducerea stresului, cum sa fii un parinte mai bun sau cum sa te concentrezi mai bine. Exercitiile si strategiile propuse iti arata cum sa transformati recunoasterea greselilor in strategii pentru succes. 

Pretul acestei carti este de pana la 100 de lei. 

„Cele 10 Reguli Ale Carierei De Succes” de Richard Templar

Prin aceasta carte, Richard Templar iti dezvaluie partea cea mai importanta dar si cea mai vasta a obiectivelor unei cariere de succes. Cartea este un ghid pentru manageri dar este potrivita si celor care doresc sa ajunga in varf pe scara profesionala. Aici vei gasi: moduri de abordare a situatiilor dificile pentru a fi remarcat, mijloace prin care sa elimini orice concurent la un post superior, moduri de transformare a gandirii si a atitudini care ii vor influienta pe ceilalti, trucuri care te vor imbraca in "stofa" de manager. O regula din aceasta carte spune "Trebuie sa devii oricine si orice aspiri sa devii".

Pretul acestei carti este pana la 200 de lei. 

„Management de proiect pas cu pas” de Richard Newton

Aceasta carte reprezinta un ghid foarte util pentru toti managerii care incearca sa implementeze schimbari la nivelul unor companii sau al unor departamente, precum si pentru toti cei implicati in astfel de schimbari. Cele noua capitole ale cartii reprezinta noua pasi ai procesului de schimbare. Acesti pasi sunt divizati, la randul lor, in subpasi, care descriu detaliat etapele unui proiect de schimbare. Fiecare capitol contine o introducere, in care se arata, prin exemple, importanta respectivului pas, precum si o serie de indicatii practice. Fara un limbaj tehnic, autorul reuseste sa acopere intreaga problematica a managementului schimbarii - de la definirea obiectivului la conceperea unui plan si implementarea acestuia. 

Cartea costa 100 de lei. 

„Cum sa ai o zi buna” de Caroline Webb

Autoarea ofera cele mai bune sfaturi pentru a face fata provocarilor din mediul de lucru: de la conflictele cu cei mai dificili colegi, pana la sedintele plictisitoare si inbox-ul mereu plin de e-mail-uri.
Este cartea in care vei descoperi sapte etape esentiale pentru a avea o zi buna: setarea prioritatilor, utilizarea productiva a timpului, conversatii eficiente, lucru cu orientare spre rezultate, impact personal in ceea ce faci, rezistenta la obstacole si energie pozitiva.

Cartea poate fi procurata cu 315 lei. 

Sursa foto: Google 

Articole din aceeasi categorie