08.09.2021
Vlada Mardari crede in puterea femeilor! „Au asa uneori tendinta sa fie invidioase sau rautacioase...noi putem face lucruri superbe daca ne sustinem pana la urma.” Dezvaluiri facute de prezentatoarea PRO TV. INTERVIU - VIDEO

A fost cu ochii pe PRO TV inca de mica, iar acum a venit aici pentru ca isi doreste sa faca o schimbare spre bine. Vlada Mardari este alaturi de telespectatorii sai in fiecare sambata si le aduce o doza de sanatate. Intr-un interviu, prezentatoarea a vorbit despre drumul carierei sale si emotiile pe care le-a trait in calea spre succes.

Vlada MARDARI, PREZENTATOARE:"Sunt Vlada Mardari si imi place sa cred ca sunt un om bun si integru, cu valori bine definite si o educatie de calitate pe care am primit-o de la parinti. Sunt o persoana care isi doreste si poate sa faca o schimbare spre bine. Mai mult decat atat, motto-ul meu preferat este: fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. Sunt la PRO TV, pentru ca aici, la acest post de televiziune se promoveaza valorile in care cred si le sustin. Pentru mine, e esential sa fiu adevarata si sincera in raport cu mine insami, si sa fiu inconjurata de oameni care gandesc similar si au scopuri asemanatoare cu cele ale mele.

Am ajuns la PRO TV pur intamplator. Nu aveam deloc experienta sau studii in jurnalism, insa mi s-a propus un job de editor aici si am zis ca trebuie sa incerc. Astfel, pas cu pas, am invatat cum se scrie un articol, cum se face o stire, cum se filmeaza un reportaj, apoi am invatat cum se prezinta un eveniment si am ajuns sa realizez si emisiuni. Anul asta se implinesc 8 ani de cand sunt la PRO TV si pot sa zic ca sunt mandra sa fac parte din aceasta echipa minunata. Consider ca am evoluat enorm si m-am transformat dintr-o fata tanara si curioasa, plina de entuziasm, intr-o femeie constienta, responsabila, care isi asuma anumite actiuni si care se gandeste nu doar la sine, dar si la familia sa, societatea in care locuieste sau mediul care o inconjoara. Le sunt nespus de recunoscatoare tuturor celor care m-au ghidat, sustinut si ajutat in acest proces frumos."

Vlada Mardari a recunoscut ca admiratia fara de PRO TV a inceput inca din copilarie.

Vlada MARDARI, PREZENTATOARE:"Acum 22 de ani aveam 10 ani. Deci, eram un copil, dar un copil foarte activ, implicat in tot felul de activitati. Mergeam la dansuri, mergeam la pictura. Eram implicata in diferite proiecte. Mergeam si la dezbateri. Si apropo, urmaream PRO TV. Bine, la 10 ani inca fiind copil, evident ca poate nu intram in esenta anumitor probleme, cum se intampla sa o fac astazi. Deja altfel privesti lucrurile, dar cu siguranta ma identificam de pe atunci cu valorile promovate de acest post si undeva aveam asa un soi de respect si admiratie fata de prezentatoare, fata de tot ce face echipa PRO TV. Eu inca de pe atunci simteam ca aici se spune adevarul. Nu stiu exact ce mi-a transmis aceasta senzatie, dar stiu sigur ca aveam incredere in ceea ce se spunea aici, la acest post. De asta cumva si il urmaream, pentru ca si parintii seara de seara se uitau la stiri si asta evident imi dadea incredere ca aici se spune ceea ce de fapt si este. 

Acum venind aici si facand parte din echipa, deja vad exact cum se fac lucrurile. Cum se munceste, cum se lucreaza in spate, dincolo de ecran si evident deja ma conving zi de zi ca lucrurile intr-adevar sunt asa. Adica oamenii aici lucrand isi propun mereu sa arate ceea ce este adevarul. Se lucreaza foarte mult la onestitatea informatiei care se prezinta, la corectitudinea acesteia. Se verifica. Niciodata nu iese pe post ceva care a fost asa aruncat in treacat. Deci, totul este foarte bine verificat si de asta sunt sigura ca informatia pe care o vedem la PRO TV este sigura. Asta ma face sa fiu convinsa ca tot ceea ce vedem si difuzam, de fapt este adevarat. Nu am o definitie anume pentru ce este PRO TV, insa pot spune cu siguranta ca PRO TV este despre adevar si despre multe incercari, provocari, dar si foarte multe realizari si reusite frumoase. Dupa mine, PRO TV ramane a fi o sursa sigura si de incredere pentru multi moldoveni, printre care ma numar si eu.

Suntem noi la 22. Multi, frumosi si toti vioi. Evident, vin generatii noi. Evident, se schimba componenta echipei, dar ceea ce vad eu este ca valorile care sunt la baza informatiei care se prezinta, raman si asta ma bucura si de fapt, mi-as dori ca generatiile care vin sa continue sa transmita acest mesaj. Ceea ce vad eu este ca se lucreaza foarte mult. Se depune foarte multa munca pentru tot ce vedeti pe ecran.Deci, telespectatorii nu vad toata munca asta din spate. Dar eu vad cum lucreaza reporterii, editorii, producatorii si toata aceasta munca este orientata spre a transmite un mesaj. Mesajul pe care il transmite PRO TV este unul de a face lucrurile frumos, de a face o schimbare spre bine, de a fi constient de tot ce se intampla in societate, de a fi informat si de a incerca sa schimbi lucrurile spre bine daca poti tu acolo langa tine. Langa curtea ta, cu vecinii tai. Fa o schimbare. Incepe de la tine. Nu astepta sa vina autoritatile, sa faca ceva Guvernul. Nu. Incearca sa faci tu o mica schimbare. Iata asta este mesajul pe care eu il vad ca il transmite acest post de televiziune. 

Evident ca, PRO TV s-a schimbat. Este si normal. Eu consider ca schimbarea este un lucru pozitiv si de fapt, evoluand, noi ne schimbam. Este un lucru firesc. Fiecare dintre noi se schimba. Eu acum 22 de ani eram alt om, eram un copil. Aveam alte ganduri, aveam alta perceptie. La fel si PRO TV-ul, echipa PRO TV-ului s-a schimbat. S-a schimbat felul in care se lucreaza, pentru ca se incearca un mod de a munci, apoi alt mod de a munci, un mod de a face stirile. Dar ceea ce este si ramane important este baza. Baza acestor valori, baza unor adevaruri care raman a fi asa cum sunt."

Prezentatoarea a vorbit si despre aparitia proiectului ,,iSanatate”.

Vlada MARDARI, PREZENTATOARE:"Proiectul ,,iSanatate” a aparut firesc, ca raspuns la criza din 2020. Criza de sanatate, in care am inteles cu totii cat de importanta este sanatatea si undeva constentizam acest lucru, iata a venit situatia cand de facto ne-am ciocnit cu acest val, cu acest virus,care ne-a lasat absolut fara cuvinte si a facut ravagi. Si astfel am fost cumva nevoiti sa ne reorientam un pic prioritatile, sa ne gandim la ce conteaza, de fapt si sanatatea pana la urma este cea mai importanta, pentru ca nu poti fi fericit daca nu esti sanatos. Nu poti sa faci absolut nimic. Nu poti sa muncesti, nu poti sa calatoresti, nu poti sa-ti traiesti viata cu placere, daca nu esti sanatos. Si de asta a venit aceasta emisiune absolut firesc. Un raspuns la aceasta cerere a oamenilor de a fi mai informati. De a afla ce este, de fapt, sanatatea, cum sa avem grija de ea si cum sa prevenim anumite boli. Noi moldovenii suntem obisnuiti sa mergem la medic atunci cand avem o durere sau avem o afectiune, sau o boala. Mai putini moldoveni care gandesc in spiritul prevenirii si a faptului de a merge la medic pentru a preveni anumite boli sau afectiuni. Aceasta emisiune, de fapt, asta isi propune sa faca. Sa iti aduca niste instrumente, niste tehnici, niste informatii, care sa te ajute sa ai grija de tine zi de zi. Prin activitati, prin obiceiuri, prin retete pe care le gatesti acasa.

Aici, la ,,iSanatate” avem mare grija la informatiile pe care le prezentam, le difuzam celui care ne urmareste. Avem si un specialist medical in echipa. Tocmai pentru a fi siguri ca ceea ce difuzam si tot ceea ce vede omul de acasa este sigur. Mereu tinem legatura cu medici, mereu ne informam din cateva surse si avem mare grija la tot ceea ce oferim, pentru ca cand vorbim despre sanatate, nu putem sa gresim. Aici trebuie sa fim cu siguranta convinsi si este foarte important sa verificam mereu toate informatiile. Tot ce spunem in reportaje, tot ce spunem in studio. Alegem cu mare grija specialistii care vin aici, pentru ca este foarte important ca acestia sa fie de valoare, sa fie verificati, sa aiba o experienta in spate. Si eu cred ca deja experienta pe care am avut-o pana acum cu ,,iSanatate” este una placuta. A lasat un gust placut celor care ne urmaresc. Cel putin, asta aud. 

Emisiunea dureaza o ora, iar noi muncim in jur de o saptamana la o emisiune. Si cumva lucram la materialele pe care le difuzam, alegem oamenii care vin aici, verificam informatia. Avem mare, mare grija de tot ce difuzam. Deci, fiecare reportaj este foarte bine verificat, dupa cum ziceam anterior, tinem legatura cu specialisti, pentru a fi siguri ca tot ceea ce difuzam este sigur. Suntem implicati prin tot ce aratam si difuzam pe post. Prin stirile echidistante, prin povestile despre oameni impresionanti, care fac lucruri minunate. Suntem solidari prin simplul fapt ca ne dorim cu totii sa fim fericiti, iar eu consider ca noi putem fi cu adevarat impliniti, doar ajutandu-ne reciproc. Pana la urma, suntem fiinte sociale si anume societatea in care functionam, ne ajuta sa devenim mai buni si ca indivizi. Atunci cand tu iti doresti sa faci un lucru frumos, de valoare si te ajuta colegul, vecinul, prietenul, asta nu poate decat sa te bucure si sa te sustina sa faci lucruri si mai frumoase. Sa faci si mai multe lucruri care sa ajute atat societatea, cat si pe tine. PRO TV faureste o platforma la care te poti adresa mereu, atunci cand iti doresti sa afli ce se intampla in lume si in tara ta. Prin asta consider ca PRO TV construieste. Prin oglindirea societatii si a tot ceea ce se intampla in lumea in care traim."

Profesionistii sunt acei oameni care isi fac munca cu multa daruire, care depun mult suflet si care se straduie sa faca un viitor mai frumos in aceasta tara. Suntem cool, pentru ca aducem zambetul pe buze celor care ne urmaresc prin emisiunile noastre de divertisment, unde ajungi sa razi in hohote uneori de tot ce se intampla in platou. Pot sa zic ca urmaresc ce fac colegii de la ,,O Seara Perfecta” sau de la ,,Gusturile se Discuta” si imi place foarte mult acest vibe tineresc pe care il simt in aceste emisiuni. Imi place. Eu consider ca suntem cool. Ceea ce imi doresc eu este sa evoluez constant, mereu sa cresc. Indiferent in ce directie voi merge, trebuie sa cresc, sa invat ceva nou. Este foarte important sa invat mereu ceva, sa nu raman pe loc. Consider ca atata timp cat inveti esti tanar si atunci cand consideri ca le cunosti pe toate, atunci este momentul cand gata, stop, nu mai ai pentru ce trai. Deci, pana la finalul vietii trebuie sa ne schimbam spre bine si sa invatam ceva nou. Totodata, imi doresc sa contribui mai mult la un mediu curat. Si aici vorbesc despre natura care ne inconjoara. Vreau sa fiu mai implicata in acest sens si as vrea sa influentez si alti oameni sa se implice mai mult la pastrarea naturii, grija fata de mediul care ne inconjoara si sa ne bucuram de frumusetile care le are Moldova. 

Avem o tara foarte frumoasa, dar din pacate, nu avem aceasta cultura de a pastra natura frumoasa, si aici as vrea mai multa lume sa se implice, sa constentizeze importanta acestui fapt. Daca vorbesc despre mine ca femeie, atunci as vrea sa influentez alte femei sa se sustina reciproc. Eu consider ca femeile au asa uneori tendinta sa fie invidioase sau rautacioase, si chiar mi-as dori femeile sa aiba o alta perspectiva, o alta abordare asupra altor femei. Sa fie mai intelegatoare, sa se sustina, pentru ca noi, femeile, putem face lucruri superbe daca ne sustinem pana la urma. Ceea ce-mi doresc foarte mult este ca oamenii sa ramana aici in Moldova, sa continue sa faca lucruri frumoase. Ar fi minunat daca s-ar reintoarce si unii oameni care deja au plecat, pentru ca foarte multa lume buna a plecat, foarte multi oameni calitativi au plecat. Oameni care au meserii foarte importante au plecat si practica medicina undeva in Germania. De ce n-ar putea sa revina acasa? Imi doresc ca aici viitorul sa ne apartina noua, sa nu fim nevoiti sa plecam din cauza ca in alte tari gasim conditii mai bune. Mi-as dori foarte mult ca copii mei, nepotii mei, sa-si continue viata aici, sa se bucure de o tara frumoasa, care le ofera oportunitati. Mi-as dori sa imbatranesc aici, in aceasta tarisoara, si sa ma bucur de copii, nepoti, de experientele lor. Sa fim o familie unita aici, acasa. "

Articole din aceeasi categorie