15.05.2024
Veterinarii recomandă sterilizarea animalelor. De ce este importantă această procedură - VIDEO

Sterilizarea animalului de companie este un subiect sensibil pentru proprietar. Află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă cu ce recomandări vin specialiștii.

Adoptarea unui animal de companie presupune multe obligații, printre care ar putea fi și sterilizarea acestuia în cazul în care nu vă mai doriți pui.

Artiom Șevcenco a venit cu mai multe detalii, menționând „Atât sterilizarea, cât și castrarea reprezintă lipsa de fertilitate la animal. În primul rând noi trebuie să prevenim dezvoltare și înmulțirea necontrolată a animalelor. Dacă oamenii vor să dezvolte rasa atunci pot să nu-i facă această procedură. Un animal nesterilizat este predispus la formarea tumorilor mai târziu”.

Sterilizarea gratuită a animalelor de companie - Youth.md

„Orice procedură medicamentoasă presupune un risc, în primul rând există riscul anesteziei, dar noi trebuie să punem ppe cântar și riscurile. Eu recomand ca motanii să fie sterilizați de la șase luni în sus, pentru a preveni unele formarea nisipului la vizica urinară”.

„După sterilizare este foarte important să nu-și lingă rana. Toată intervenția o facem sub anestezie generală”, a concluzionat Artiom.

Articole din aceeasi categorie