24.03.2024
Verdictul medicilor: cat de mari sunt sansele ca Kate Middleton sa se vindece complet de cancer

Kate, printesa de Wales, a dezvaluit ca sufera de cancer si ca a inceput deja chimioterapia, desi nu a spus ce fel de cancer si nici nu a dezvaluit detalii despre tratamentul ei.

Desi este rar sa gasesti cancer dupa o interventie chirurgicala pentru o problema necanceroasa, se intampla in aproximativ 4% din astfel de operatii, a declarat Dr. Yuman Fong, chirurg la centrul de cancer City of Hope din sudul Californiei.

„Acea cifra de 4% reprezinta o persoana care merge in sala de operatie pentru ceea ce se crede a fi o boala benigna", cum ar fi o procedura de indepartare a vezicii biliare sau a chisturilor ovariene, a spus Fong.

Da, cancerul este rar la adultii tineri. Dar, in tarile dezvoltate, ratele anumitor tipuri de cancer sunt in crestere in randul adultilor tineri. Kate are 42 de ani.

„Nu ne place cand tinerii se imbolnavesc de cancer, dar, in acelasi timp, ei sunt cei care se recupereaza cel mai bine", a spus Fong.

Palatul Kensington a precizat ca nu vor fi oferite detalii despre cancerul ei sau despre tratamentul ei, in afara de faptul ca l-a inceput la sfarsitul lunii februarie.

„Nu vom impartasi alte informatii medicale private. Printesa are dreptul la intimitate medicala, asa cum avem cu totii", se arata in declaratie.

„Dupa o interventie chirurgicala reusita, se foloseste adesea chimioterapia pentru a ajuta la distrugerea celulelor canceroase si pentru a preveni reaparitia cancerului, spun medicii.  Tratamentele au evoluat, iar atunci cand chimioterapia este folosita acum, este uneori pentru perioade mai scurte sau in doze mai mici decat era odata.

Oboseala, greata, furnicaturile la nivelul mainilor si picioarelor si, uneori, caderea parului sunt efecte secundare ale chimioterapiei", a declarat Dr. Monica Avila de la Moffitt Cancer Center din Tampa, Florida.

Specialistul spune ca exista medicamente pentru ameliorarea acestor efecte secundare.

„Unui pacient ii poate lua de la cateva saptamani pana la o luna sau doua pentru a se recupera de aceste efecte", a spus Avila. Amorteala si furnicaturile pot dura mai mult timp pentru a disparea, a spus ea.

„Desi nu stim ce tip de cancer a avut, stim ca este in zona abdominala. Mai stim ca a fost, citand, o interventie chirurgicala de succes. Asadar, orice boala ar fi fost acolo, presupunem ca a fost indepartata optim. Insa primeste acum tratamentul preventiv de chimioterapie, pentru eliminarea oricaror celule canceroase microscopice care ar fi putut ramane in urma”, a mai spus Dr. Monica Avila, medic oncolog ginecologic Moffitt Cancer Center.

Articole din aceeasi categorie