23.02.2021
Vara - muncitor in Alaska, iarna - pictor in Moldova. Cum se imbina cele doua profesii si cine este tanarul care visa sa ajunga la PRO TV? „In mai putin de un an ideea s-a materializat”

„Imi imaginam mereu: cum ar fi sa ajung si eu la Pro TV?” Este afirmatia unui tanar, care de mai bine de 10 ani face naveta Chisinau – Alaska. Si daca peste ocean munceste in industria piscicola, acasa e pictor.

Citeste si :  Tot ce trebuie sa stii despre menopauza. Afla experienta Tamarei Virlan si care sunt simptomele care au pus-o pe ganduri. Ce spune medicul-ginecolog: "La femeie se inrautateste starea generala de sanatate: schimbari de dispozitie, depresii, foarte des au insomnii" - VIDEO

Usa spre marea sa pasiune s-a deschis tocmai cand se astepta mai putin.

Andrei MOLDOVAN, pictor: „Practic acum va fi al zecelea an, au fost unele intreruperi si anume acele intreruperi mau facut sa ajung la ceea ce fac astazi aici in studiou. Cand Alaska a fost intr-un stand by, au fost ani cand programul a fost inchis am incercat sa ma angajez in tara.”

Iar povestea culorilor a inceput chiar in ziua in care a primit un cadou de la iubita sa.

Andrei MOLDOVAN, pictor: „E ca o recreatie pentru mine acolo, practic eu iubesc peisagistica si marina mai ales, eu ma inspir de acolo trebuie sa ai a cea memorie vizuala ea te ajuta ca tu sa recreezi. Ador sa privesc rasarituriele si apusurile de soare. Si privesc acele etape ale apusului de soare deoarece fiecare minut cat soarele trece in orizont, spectru de culori este mult mai aprofundat si interesant.”

Pe langa natura, Andrei este inspirat si de mari pictori rusi, italieni sau francezi. Intre timp, tanarul a reusit deja sa-si faca un nume peste ocean.

Andrei MOLDOVAN, pictor: „In anul 2020 pe fondul pandemiei am reusit sa organizez o mini expozitie in Alaska, am ramas uimit cum oamenii necunoscuti mie s-au regasit in picturile mele. Am recreat pe panza locurile unde ei lucreaza de 10 ani. Au fost persoane care au cumparat 2 lucrari deodata. Arta nu e arta pana ce nu e aratata,trebuie sa fie aratata lumii, trebuie sa fie vazuta. A fost prima mea expozitie, foarte strict dar am reusit pana la urma.”

Si daca tot si-a dorit sa ajunga la Pro TV, astazi dorinta i s-a indeplinit. „Televizorul era mereu in functiune la Pro TV, vedeam emisiunea si imi imaginam, era o idee asa sclipitoare cum ar fi daca eu as ajunge acolo. Iata in mai putin de un an ideea s-a materializat. Trebuie sa te regasesti altfel tu nu te regasesti ce vreai tu sa devii, e foarte greu. Unii isi gasesc vocatia la 20 altii la 30, altii si la 50 probabil, trebuie sa incerci mai multe ca sa intelegi la ce tu esti bun”, spune tanarul. 

Iar pe viitor, Andrei isi doreste propria galerie.

Andrei MOLDOVAN, pictor: „As vrea sa devin renumit, nuemele meu sa-mi duca faima in lume, recent am primit recenzii de la oameni apropiati mie precum ca au vazut apusuri de soare care seamana cu picturile melen asta mi-a data motivatie extrem de mare pentru a continua ceea ce fac. Visez la propria mea galerie. Orice idee se materializeaza, daca iti propui trebuie sa te programezi in viitor”

Citeste si :  Dupa o tragedie enorma, cei doi copii ai lui Katy Black ii aduc fericirea. „Eu nu pot sa uit asta, nu pot sa spun ca e un subiect care deja l-am trecut.”

Sursa foto: Facebook

Articole din aceeasi categorie