07.07.2024
Vara lui 1994, momentul de libertate savurat de Prințesa Diana, după divorțul de Charles - FOTO

Splendidă, senzuală, puternică și sigură pe ea. Aceasta era noua Lady Diana, acum fix 20 de ani, după controversatul divorț prin care se elibera de Familia Regală. Își pierdea titlul de Prințesă de Wales, niciodată însă și pe cel de Prințesă a Inimilor.

De la coafură, la vestimentație și atitudine, vara lui ’94 a fost vara schimbării ei.

De la coafură, la vestimentație și atitudine, vara lui ’94 a fost vara schimbării ei.FOTO:Profimedia

Kate Middleton a purtat perucă, la cea mai recentă apariție publică, pentru a ascunde efectele chimioterapiei - FOTO

Deși cuplul regal a semnat oficial actele de divorț în 1996, fostul prinț și fosta prințesă de Wales au trecut peste relația lor cu doi ani înainte. Comentatoarea regală Julia Peyton Jones o confirmă, amintindu-și că a întâlnit-o pe Prințesa Diana pe 29 iunie 1994, când a sosit la o gală „Vanity Fair” purtând celebra rochie neagră „a răzbunării”. Jones a povestit că Lady Diana se bucura din plin de independența sa la acea vreme.

Anul 1994 a fost unul deosebit de controversat pentru Familia Regală britanică, deoarece nu doar că mariajul deceniului era pe punctul de a se încheia, dar Prințesa Diana a trecut peste declarațiile Prințului Charles, apărând în „rochia răzbunării", așa cum a descris-o presa.

Rochia neagră fără umeri purtată de fosta Prințesă de Wales a fost descrisă ca fiind iconică, dar și controversată. Cu toate acestea, publicul prezent la eveniment a descris vestimentația și personalitatea lui Lady Diana drept simboluri ale libertății. Sursa regală a dezvăluit că „a vrut să se bucure de libertatea obținută după ce s-a despărțit de soțul ei, Prințul Charles”.

Olga Țapordei a escaladat cel mai înalt vârf din America! Cum arată bucătăria din tabăra ei, dar și ce diferențe de naționalitate a simțit - VIDEO

În cartea sa, „The Lady Di Look Book”, scriitoarea Eloise Moran a descris și ea întâlnirea sa cu Prințesa Diana: „Ținea capul sus și avea un zâmbet pe față. Nu mai avea omoplați, doar umerii ei goi, puternici și stoici. În jurul gâtului avea un choker cu perle și safire, pe care îl purtase la multe angajamente regale oficiale în anii '80 - fără îndoială, o aluzie la căsătoria ei nefericită și la viața ei trecută, purtat ca o insignă de onoare, în contrast cu un ansamblu puternic riscant, care semnala un sentiment de trezire și un nou răsărit".

„A fost ultimul gest de putere și primul pas în capitolul final al poveștii sale. Acea seară a marcat punctul de cotitură în narațiunea personală a Dianei", a mai notat Eloise Moran în cartea sa.

Prințesa Diana a continuat să se bucure de independența sa pe tot parcursul verii 1994, devenind o figură publică reinventată.

Articole din aceeasi categorie