24.09.2020
Valentina Nafornita - dezamagita de publicul de acasa: „Nu se invata lumea la scoala...”

Intr-un interviu oferit pentru emisiunea O Seara Perfecta, soprana a spus ca moldovenii nu stiu inca cum trebuie sa se comporte la concerte, mai ales la cele de opera.

In sfarsit si moldovenii au unda verde la concertele in aer liber. Totusi, se pare ca publicului de aici ii lipseste un comportament demn de un spectacol de opera.

Valentina Nafornita spune ca publicul de acasa trebuie sa mearga mai mult la opera si ca se simte diferenta fata de publicul din afara: „Sunt retinuti cu „Bravo!”, nu stiu cand sa aplaude, pentru ca nu exista aceasta cultura la noi, de mic copil.”

Solista sustine ca munca unui artist este foarte complicata, iar publicul ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa manifeste un comportament adecvat. „Daca ar sti ce e in spatele acestui concert fiecare din public, cred ca nu si-ar dori niciodata in viata sa cante si ei...”, a spus frumoasa soprana. Ea crede ca s-ar putea invata inca din scoala ce inseamna etica si cum sa te comporti intr-o sala de opera sau de teatru: „Nu se invata lumea la scoala etica aceasta... Cum e sa mergi la opera, ce trebuie sa faci, cand trebuie sa te asezi, sa nu vorbesti, sa nu te plimbi prin sala.”

Artista spera ca aceasta situatie se va schimba in bine, pentru ca la moment, lumea pur si simplu, nu cunoaste anumite lucruri si indiferent de situatie, ea a simit lipsa oamenilor la concertele din aceasta perioada.

Ce alte asteptari mai are de la publicul de acasa, cum s-a odihnit in aceasta vara Valentina Nafornita, dar si de ce mare concert se pregateste, aflati din reportajul de mai jos:

Citeste si :  Lautarii s-au intors pe scena! Cum a avut loc primul concert, dupa lunga perioada de autoizolare „Cea mai frumoasa bucurie din anul 2020”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie