14.06.2019
Un roman de 3 ani, cel mai tanar inventator din lume
Un oradean in varsta de 3 ani a devenit cel mai tanar inventator pe plan mondial. Acesta si-a prezentat inventia la Salonul de Inventii si Inovatii "Traian Vuia" ce se desfasoara in aceaste zile la Timisoara.

Elian Farcas a reusit la trei ani sa inventeze un dispozitiv ce lanseaza baloane de sapun, devenind astfel cel mai tanar inventator, anunta Unica.ro.

Dispozitivul a fost creat din intamplare, atunci cand micutul se juca in gradina casei, acolo unde tatal sau stropea pomii cu un vermorel, potrivit Libertatea.ro. „In primavara, in timp ce stropeam gradina, in vermorel a ramas putin aer. Copilul facea balonase cu un betisor obisnuit. Apoi a luat vermorelul, l-a bagat in solutia de sapun si a inceput sa faca balonasele. Asa a aparut inventia. Noutatea inventiei consta in faptul ca exista o interactiune intre parinte si copil, parintele pompeaza aerul in vermorel, iar copilul face balonasele. Maneta este foarte usor de folosit si de catre copiii cu varsta sub doi ani. Inventia este brevetata si se pare ca la nivel mondial este cel mai tanar inventator. Probabil ca il inscriem si in Guiness Book”, a declarat tatal lui Elian, inventatorul Adrian Farcas, premiat pentru creatiile sale la Salonul International al Inventiilor de la Geneva. 

La o varsta atat de frageda, Elian nu poate fi pe deplin constient de succesul lui, dar parintii i-au explicat ca este inventator. Acesta a marturisit ca nu stie cum i-a venit ideea, dar ca face zilnic baloane pentru ca ii plac. Intrebat „Ce trebuie ca sa fii inventator?”, copilul a raspuns: „Sa fiu destept”. 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie