04.11.2023
Un barbat condamnat la inchisoare pe viata a fost eliberat dupa 28 de ani. Judecatorul a stabilit ca e nevinovat

Lamar Johnson (50 de ani) si-a petrecut cea mai mare parte a vietii dupa gratii, pentru o crima pe care nu a savarsit-o. Barbatul din Missouri a fost condamnat la inchisoare pe viata, dar eliberat dupa 28 de ani de detentie. Anchetatorii au stabilit ca e nevinovat.

Lamar Johnson a fost incarcerat in 1995 pentru ca si-ar fi ucis un prieten cu un an inainte. Toate probele de atunci conduceau la el, asa ca barbatul de 50 de ani a primit o sentinta dura: inchisoare pe viata.

Marti, un judecator din Missouri a intors decizia de atunci, dispunand punerea sa in libertate, pe baza noilor probe depuse la dosar.

Un barbat a fost eliberat dupa 28 de ani pentru o crima pe care a negat-o  mereu, fiind gasite dovezi de nevinovatie

Procurorul de circuit din St. Louis, Kim Gardner, a depus o motiune in luna august pentru eliberarea lui Johnson, dupa ce o investigatie efectuata de biroul acesteia a convins-o ca spunea adevarul. Gardner a aplaudat decizia judecatorului.

„In timp ce ziua de azi aduce bucurie, nimic nu-i poate da inapoi tot ce i-a furat statul. Nimic nu-i va da inapoi cele aproape trei decenii pe care le-a pierdut cand era separat de fiicele si familia sa”, a spus unul dintre avocatii sai, conform sursei citate.

Potrivit aparatorilor lui Johnson, clientul lor nu se califica pentru a primi compensatii din partea statului, deoarece dosarul nu a fost instrumentat pe baza probelor de ADN.

Un barbat nevinovat, eliberat dupa 30 de ani de inchisoare, a fost ucis la  inmormantarea unui alt detinut - Stirileprotv.ro

Adevaratul criminal, un barbat de 46 de ani, este incarcerat pe viata pentru alte infractiuni grave pe care le-a comis la trei ani dupa moartea victimei din acest caz de crima.

James H. a marturisit ca l-a impuscat pe Marcus Boyd in ceafa si ca un al doilea suspect, pe nume Phil C., l-a impuscat pe Boyd in lateral. Totodata, el a mai spus ca Lamar Johnson nu a fost de fata cand cei doi si-au atacat victima.

Articole din aceeasi categorie