16.08.2019
Turism din tragedii: cum au devenit Cernobil si Auschwitz destinatii de vacanta
Serialul „Chernobyl” a atras multa atentie la nivel mondial, asa ca nu ar trebui sa ne uimeasca faptul ca orasul Cernobil a fost asaltat de turisti curiosi si teribilisti.

Pe vremuri, Cernobil era o destinatie turistica de nisa. Erai considerat foarte curajos daca mergeai acolo, dar odata cu popularitatea serialului omonim a crescut si interesul turistic. Astfel, un loc in care oamenii ar trebui sa se reculeaga s-a transformat intr-un loc bun de selfie-uri.

Exista companii turistice specializate pe turismul din acea zona: SoloEast Travel si Chernobylwel. Ambele companii au observat o crestere de 30% a vizitatorilor in zona, dupa cum arata Washington Post.

Multi vizitatori vor sa experimenteze serialul fara sa aiba de a face cu pericolele aferente – acesia au varianta platourilor de filmare, anume centrala atomica Ignalina din Lituania.

Este o centrala similara cu cea de la Cernobil, a carui reactor nuclear, desi oprit de 10 ani, mai este radioactiv, potrivit Digi 24. Cernobil nu este singura destinatie turistica mai ciudata.

In Polonia, lagarele de exterminare naziste sunt si ele interesante pentru turisti, in special infamul lagar Auschwitz. Teoretic, o vizita la un asemenea lagar ar trebui sa fie un prilej de reculegere si educare. In realitate, multi oameni merg acolo sa isi faca tot felul de poze pe care sa le posteze pe Facebook si Instagram.

Mai apoi, o alta varianta de turism bizar se afla la granita dintre Statele Unite si Mexic. Un oras mexican depopulat din cauza imigratiei a recreat sub forma unui parc de distractii experienta traversarii ilegale a granitei dintre state. Cei care merg acolo au parte de o cursa pe timp de noapte cu traficanti mascati, sarma ghimpata si politisti. Scopul parcului este multiplu: are rol de a distra, dar si de a arata pericolele la care se supun oamenii care incearca sa treaca ilegal gardul.

Sursa foto: Google.com, theoutline.com

Articole din aceeasi categorie