29.07.2022
Totul despre postul intermitent! 16 ore fara mancare te pot ajuta sa slabesti in timp record

In cele din urma, exista o modalitate de a manca orice doresti si de a pierde in greutate - postul intermitent. Eficacitatea acestei metode de a scapa de excesul de greutate a fost deja confirmata de numerosi nutritionisti. In ultimii ani, aceasta dieta castiga o popularitate imensa in randul celor care doresc sa slabeasca kilogramele in plus fara nicio bataie de cap.

Multi experti promoveaza mesele regulate, asigurandu-se ca cinci mese pe zi accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti mai repede. Dar corpul nostru chiar are nevoie de un astfel de regim?

Recent, specialistii occidentali au ajuns la concluzia ca nu este nimic in neregula sa sari peste prima masa si sa iti faci „greva foamei” pana la pranz sau chiar la cina. Desi contrazice tuturor principiilor de alimentatie adecvata pe care le cunosteai inainte, postul intermitent ajuta cu adevarat la slabit si la imbunatatirea organismului.

Care este scopul

Postul intermitent este o dieta de slabire, care consta in refuzul periodic al alimentelor. Cea mai populara metoda este sistemul 16/8 - un refuz complet al alimentelor timp de 16 ore si 8 ore cand poti manca. O astfel de nutritie determina organismul sa arda rezervele de grasime. Principalul avantaj al postului este ca nu trebuie sa renunti complet la mancare, va fi suficient sa sari peste micul dejun, pranz sau cina. Din punct de vedere emotional, acest lucru este mult mai usor decat postul negru sau, de exemplu, zilele de post pe sucuri. In plus, nu exista restrictii privind produsele, ceea ce inseamna ca iti poti permite mici slabiciuni: deserturi, paine, produse de patiserie.

Cea mai sexy moldoveanca a revenit in lumea modelingului. Xenia Deli, aparitie impresionanta in cel mai nou pictorial

Principiul postului intermitent

Postul timp de 16 ore optimizeaza secretia de insulina, iar acest lucru face organismul mai putin sensibil la carbohidratii cu glicemie ridicata si reduce foamea. Corpul tau in momentul infometarii incepe sa arda rezervele de grasime, nefiind distras de procesarea alimentelor. Mai mult, stomacul gol se poate „odihni”, se imbunatateste imunitatea si nivelul hormonal. Unii nutritionisti considera ca acest principiu de nutritie reduce inflamatia din organism, regleaza nivelul zaharului din sange si imbunatateste functia mintala. Cu o combinatie de post intermitent si antrenament de forta, puteti castiga masa musculara prin arderea grasimilor, corpul va deveni mai proeminent si mai tonifiat.

Cand sa maninci

Pentru inceput, merita sa determini singura cand iti este mai usor sa nu maninci, dimineata sau seara. De exemplu, daca ai luat cina la ora 20, inseamna ca deja la 12 a doua zi poti lua un pranz copios sau, daca inca nu ti-e foame, bei un latte cu un croissant.

Patrick Hanganu a devenit tata? Vezi imaginile prin care si-a uimit fanii din mediul online: „Da, ati inteles corect” - FOTO/VIDEO

Pentru cei care nu pot incepe ziua fara micul dejun, cina este interzisa.

Cui ii este interzis postul intermitent?

Postul, ca orice dieta, are contraindicatii, asa ca inainte de a experimenta pe corpul tau, este mai bine sa consulti un medic. Postul intermitent este contraindicat celor care au gastrita, probleme cu vezica biliara, glandele suprarenale, precum si femeile insarcinate si celor care alapteaza.

Articole din aceeasi categorie