Pieptănatul, dar şi tunsul pisicilor sunt necesare în special în cazul speciilor cu blana lungă. „Avem două specii de pisici - cu părul mai lung și cu părul mai scurt. Noi recomandăm ca cele cu părul mai lung să fie tunse de 3-4 ori pe an. De asemenea, cele cu părul mai scurt o dată sau de două ori pe an”, a spus Dorin Lupan, administrator salon de grooming.
Majoritatea îşi tund pisicile din cauza părului din casă, în special în perioada de năpârlire, mai mult, parul înghiţit de felină poate provoca probleme de sănătate. „Pisicile cu părul mai lung lasă păr prin casă și de asta ele le pot înghiți și se fac ghemotoace în stomac. Cred că aceasta este o problemă atât pentru pisică, cât și pentru stăpân. Se poate ajunge chiar și la operație. Un alt beneficiu al grooming-ului este că putem detecta dacă are vreo boală la piele sau dacă are purici”, a explicat administratorul.

În cazul pisicilor mai agresive care nu acceptă procedura, există soluţii. „Noi în primul rând întrebăm dacă este agresivă. Dacă este prea agresivă, pisica este dusă la veterinar și îi este prescrisă o pastilă, ca să fie liniștită... Pisicile nu tolerează stresul și asta poate provoca chiar și un deces, de aceea stăpânii trebuie să fie atenți la așa procedură. Mai bine să plece la veterinar pentru ca să-i fie prescrisă pastila”, a explicat Dorin Lupan.
Dacă nu doriţi să tundeţi felina, există şi alte proceduri care vă scapă de blana nedorită: „Există pietănarea intensivă și deja tunsoarea. Noi recomandăm piepănarea intensivă. După această procedură ele nu năpârlesc așa tare. Dar să nu căutați un rezultat final din prima procedură. Se face de 1-3 ori pe an”.


Horoscop 27 iunie 2024. Zodiile care au parte de câștiguri financiare neașteptate
După ce a fost tuns şi spălat, animăluţul este uscat într-un dispozitiv special. „Aici avem un aparat special care usucă pisica fără sunet. Acest aparat este perfect pentru ele”, a notat Dorin Lupan, administrator salon de grooming.