03.04.2024
Taylor Swift se află pe lista celor mai bogați oameni din lume. Ce miliardari mai sunt în topul Forbes

Taylor Swift s-a alăturat lui Elon Musk în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, potrivit unei noi liste a bogaților, scrie BBC.

Vedeta pop americană a intrat pentru prima dată pe lista Forbes World's Billionaires List cu 1,1 miliarde de dolari, alături de Sam Altman, creatorul chatbot-ului AI ChatGPT, cu 1 miliard de dolari.

Lady Gaga nu mai arată așa! Ce schimbare inedită de look și-a făcut artista chiar de ziua ei: „Mulțumesc pentru că mă iubiți!” - FOTO

LVMH, titanul francez al bunurilor de lux Bernard Arnault și familia sa au ajuns în fruntea clasamentului cu o sumă estimată la 233 miliarde de dolari.

Forbes a precizat că există un număr record de 2.781 de miliardari pentru 2024.

Cifra este cu 141 mai mare decât anul trecut și cu 26 mai mare decât recordul anterior, stabilit în 2021. Forbes a adăugat că elita este mai bogată ca niciodată - cu o avere colectivă de 14,2 miliarde de dolari.

Cântăreața și compozitoarea Swift a intrat pe lista celor mai bogați după ce a atins statutul de megastar. Ea a furat spectacolul la Premiile Grammy din acest an, devenind prima interpretă care a câștigat premiul pentru albumul anului de patru ori.

Succesul lui Swift nu se limitează doar la lumea muzicii. Simpla ei prezență la meciurile de fotbal american pentru a-l urmări pe iubitul ei, Travis Kelce, a fost creditată cu creșterea numărului de telespectatori ai NFL.

Cine sunt cei mai bogați oameni

În ceea ce privește topul celor mai bogați 10 oameni de pe planetă, opt dintre cei enumerați sunt din SUA și șase dintre ei și-au făcut banii în industriile tehnologice.

După francezul Arnault și familia sa, Elon Musk, proprietarul Tesla și X, fostul Twitter, se află pe locul al doilea, cu o avere netă estimată la 195 de miliarde de dolari.

El este urmat pe locul al treilea de Jeff Bezos, proprietarul Amazon.

Geegun de Moldova! Cine este omul de afaceri de la noi care poartă pe tricou imaginea soției - FOTO

Bogăția lui Musk este în creștere cu 8% față de anul trecut, dar în scădere față de valoarea sa netă din noiembrie 2021, când a devenit prima persoană care a ajuns să valoreze 300 de miliarde de dolari (239 de miliarde de lire sterline).

Pe lista Forbes se mai află legenda baschetului Magic Johnson, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari și producătorul TV Dick Wolf, aflat în spatele serialelor americane Law and Order și Chicago PD, tot cu 1,2 miliarde de dolari.

Clubul celor 100 de miliarde de dolari

Din punct de vedere geografic, SUA au în continuare mai mulți miliardari decât orice altă țară, cu un număr record de 813 pe listă. China rămâne pe locul al doilea, urmată de India.

Ileana Lazariuc are un ten de porțelan la aproape 42 de ani. O fotografie recentă cu ea a adunat mii de like-uri: „Frumoasă femeie mai ești” - FOTO

În Marea Britanie, managerul de fonduri speculative Michael Platt este cea mai bogată persoană, urmat de coproprietarul lui Manchester United, Sir Jim Ratcliffe, și de inventatorul Sir James Dyson.

Forbes a precizat că 189 de persoane au ieșit de pe listă, inclusiv 129 din China continentală, unde cheltuielile slabe de consum și prăbușirea pieței imobiliare au șters miliarde de dolari din portofolii.

Alți 32 de miliardari au murit, printre care magnatul egiptean Mohamed Al-Fayed, fostul premier italian Silvio Berlusconi, fostul președinte chilian Sebastián Piñera și cântărețul Margaritaville Jimmy Buffett.

Articole din aceeasi categorie