18.01.2023
Supa perfecta pentru mahmureala! Petru Chicu iti spune pas cu pas cum sa gatesti cea mai delicioasa Soleanca: „Asta este ingredientul de baza, care da un aromat si un gust bun” - VIDEO

Soleanca este o ciorba delicioasa, acrisoara care se gateste mai ales dupa sarbatorile copioase cand raman diferite resturi de carne si mezeluri de pe masa festiva. Lista de ingrediente poate varia in functie de gustul fiecarei gospodine, iar daca vrei sa nu dai gres si sa faci cea mai delicioasa reteta, invata sa o pregatesti de la chef Chicu. Vezi reteta mai jos, intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Cu siguranta dupa sarbatori in frigiderul tau se pot gasi bucate de tot felul, de exemplu mezeluri. Cu acestea ai putea sa gatesti o ciorba aromata. In bucataria „Gusturile se discuta”, Petru Chicu a demonstrat pas cu pas cum poti pregati cea mai delicioasa Soleanca.

„Am o cratita, unde se fierb de mai mult de doua ore costitele de purcel afumate, asta este ingredientul de baza pe care se face bulionul, care da un aromat si un gust bun. Castravetii murati trebuie neaparat sa fiarba 10-15 minute”, Petru Chicu, chef. 

Si-au unit vocile intr-un duet neasteptat! Colaborarea dintre Kapushon si Igor Cuciuc i-a uimit pe toti: „Am reusit sa ne imprietenim” - VIDEO

Chef-ul Chicu a dezvaluit mai multe secrete din bucatarie. Un detaliu important in pregatirea acestei retete este ca toate ingredientele sa fie taiate de aceeasi forma.

„In Soleanca se pun mai mult de patru tipuri de carne afumata si poti sa mai pui si ceva carne de pe os sau ciolan de porc afumat. Niciodata nu aruncati sucul de masline din borcan, el are un rol foarte important in Soleanca. Smantana neaparat trebuie sa fie cea mai grasa si cea mai buna. Cand prajesc toate ingredientele, le calesc sau cum se mai zice, pun ingredientele care sunt mai importante. Am pus salamul de Moscova si beconul, care au mai multa grasime”, Petru Chicu, chef. 

Doinita Gherman, mai implinita ca niciodata: „Uneori ma gandesc, oare ce am facut eu ca sa merit atata dragoste?” - VIDEO 

La final, Soleanca se serveste cu o felie de lamaie si smantana.

Articole din aceeasi categorie