15.12.2023
Suntem in perioada sarbatorilor de iarna, iar fructele uscate in ciocolata pot fi folosite ca un cadou pentru cineva drag! Afla de la Dumitru Sava care este tehnologia de producere a acestor delicii - VIDEO

Fondatorul KING OF FRUITS, Dumitru Sava a fost invitat special in platoul emisiunii O Seara Perfecta.

Suntem in perioada sarbatorilor, iar aceste fructe uscate in ciocolata pot fi folosite ca un cadou pentru cineva drag, pentru ca tot ce tine de ciocolata este despre sarbatori. 

Dumitru Sava a mentionat: „Noi ca in fiecare an, compania KING OF FRUITS si cu echipa pe care o am in spate organizam acum si selectam cateva case de copii, le-am pregatit cate o mica surpriza, plus am mai discutat cu niste bloggeri care ne-au sarit in ajutor si ei mai colecteaza careva fonduri pentru a dori sa faca cate un pachet pentru copilasii mai fericiti”.

Fiind intrebat de unde i-a venit ideea pentru a deschide o fabrica pentru fabricarea a fructelor uscate, Dumitru a dezvaluit: „Noi am inceput cu familia, am inceput in 2011 cu parintii sa cumparam si sa plantam livezi, am inceput totul cu coacaza, dupa care am avut o problema si a schimbat tehnologia si am inceput sa plantam visine, dar nu mi-a placut pretul care era pe piata, dupa care am procurat uscatorii si din nou pretul nu ne-a placut. Insa dupa un timp am gasit un partener de al nostru cu care ne-am unit toti impreuna si asa am inceput sa facem fabrica i sa construim brand-ul si noi ne gandeam sa facem ceva ce este pe piata sau ceva nou. Noi am ales calea cea mai grea si am facut ceva nou, deosebit nu doar pentru noi, dar si pentru toata lumea. Aceste produse pot fi consumate atat de batrani, cat si de copii foarte mici, deoarece intregsortimentul de produse este vegan”.

De ce se foloseste anume ciocolata belgiana si cat de scump este ea, a povestit chiar fondatorul KING OF FRUITS, Dumitru Sava: „Ciocolata este destul de scumpa deoarece este cel mai inalt nivel de ciocolata. De ce am ales anume acesta ciocolata si nu glazura de ciocolata, deoarece noi ne-am dorit sa fim mai deosebiti si sa nu copiem pe cineva, daca intri pe piata trebuie sa intri cu ceva bun si calitativ”.

„Noi exportam produsele noastre, pe piata din Republica Moldova e doar pentru a oferi cetatenilor nostri un produs vegan cu o calitate superioara. Aceasta piata nu este de baza, este doar o mica parte, noi avem colaborari externe foarte importante, iar pretul cu care dam produsele pe piata sau partenerilor nostri este la sinecost. Cantitatile pe care noi le producem nu le putem vinde doar pe piata interna, cele mai solicitate sunt in Marea Britanie si Germania, iar acolo preturile sunt bune si sunt in crestere”, a mai dezvaluit Dumitru.

Dumitru a mentionat si care este produsul sau preferat din ceea ce se produce la fabrica lor: „Daca cinstit sa spun este pruna in ciocolata, eu o mananc foarte des deoarece ajuta la digestie si plus imi place ca are dulciul lui, deoarece noi avem o tehnologie aparte pentru a usca prunele”.

Articole din aceeasi categorie