06.08.2022
Sunt prieteni de peste 50 de ani si totul a inceput cu un mesaj intr-o sticla. Afla povestea lui Robbinroger Beever si Saija Kuparinen: „Prietenia noastra nu s-a oprit niciodata”

O relatie de prietenie a inceput din pura curiozitate, insa a ajuns sa depaseasca jumatate de secol. Robbinroger Beever si Saija Kuparinen au povestit cu mandrie inceputurile relatiei lor. 

Pe vremea cand Beever avea doar 15 ani acesta se afla pe o plaja din Liberia, Africa de Vest. Era anul 1967. Familia lui Beever locuia langa Monrovia, unde tatal sau, diplomat, lucra la Ambasada SUA. In timpul plimbarii sale, un val puternic a adus la mal, pe langa alge si scanduri de lemn, o sticla veche. El a ridicat-o si a vazut ca in interiorul ei era un bilet. Desi a incercat sa o deschida, capacul era prea strans. Initial a crezut ca este doar o eticheta, insa a luat sticla acasa pentru a se convinge. Si-a rugat mama sa-l ajute, iar in momentul cand a scos biletul a ramas uimit.

„Am aruncat aceasta sticla in apropierea Africii Centrale. Numele meu este Gosta Martensson si sunt marinar la Marina Comerciala din Suedia”, scria in biletul gasit de Beever, care data din anul 1965. Acesta continea si o adresa, fiind casa lui Goteborg din Suedia.

Imagini inedite cu Printul William si Kate Middleton, surprinse inainte de casatoria celor doi - VIDEO

Beever a fost foarte entuziasmat si a trimis o scrisoare la adresa de pe bilet, spunand ca este un adolescent american care locuieste in Africa si ca a gasit mesajul in timp ce se plimba pe plaja. Martensson a fost foarte incantat ca cineva i-a gasit mesajul, insa avea cu 20 de ani mai mult decat Beever si s-a gandit ca nu este un corespondent ideal pentru el. Astfel ca, barbatul i-a spus despre scrisoare cumnatei sale, Saija Kuparinen, care avea 14 ani si locuia in Finlanda. Adolescenta a fost foarte nerabdatoare sa-i scrie baiatului din Liberia.

Saija nu se pricepea foarte bine la limba engleza si i-a scris o scrisoare in limba germana, povestindu-i lui Beever despre scoala, prieteni, familie si viata ei din Finlanda. Aceasta a asteptat foarte mult sa primeasca un raspuns si chiar se gandea ca totul a fost in zadar. Insa Beever a primit scrisoarea ei si a fost foarte incantat. I-a placut ideea de a comunica cu o fata de la mii de kilometri.

Nina Cretu, infectata cu Covid-19! Afla cum se simte aceasta si cu ce se ocupa fiind izolata: „Primele simptome le-am avut exact cu o saptamana in urma” - FOTO

Cei doi au inceput o prietenie de corespondenta si au continuat sa vorbeasca ani la rand. Au trecut peste 50 de ani, iar acestia au inca o relatie foarte buna. S-au cunoscut in adolescenta si au trecut treptat de la subiecte puerile la discutii de adulti.

In prezent, Saija locuieste cu familia ei in Finlanda, in timp ce Beever, care s-a mutat constant din cauza job-ului tatalui sau, locuieste acum cu sotia si fiii sai in Germania.

„Prietenia noastra nu s-a oprit niciodata. Nici atunci cand m-am casatorit. Ne scriem de aproape 55 de ani. De la adolescenti timizi, pana la adulti responsabili”, a declarat Saija pentru CNN.

„M-am simtit cu adevarat conectat cu ea”, a declarat Beever. 

Articole din aceeasi categorie