22.03.2020
SUNT FEMEIE! Larisa Botezatu: „Femeia moderna are foarte multe responsabilitati in raport cu barbatul. Familie, casa, copii, ocupatii, medici, cumparaturi, serviciu... si sa arate mereu bine vrea. Doar cum facem sa ne ajunga timpul!?”

ELE - puternice, ambitioase, firave sau impulsive ating desavarsirea prin dragoste si daruire. Te indemnam sa o descoperi pe una dintre ELE in randurile de mai jos.

Intr-un interviu din seria „SUNT FEMEIE!” Larisa Botezatu, fondator Piatra decorativa/Luxconstruct, ne-a destainuit de ce mama este femeia perfecta pentru ea si cum trebuie sa fie un barbat demn de o femeie puternica.
Cum ai descrie femeile in trei cuvinte?
Puternice, gingase, muncitoare.
Cine este femeia perfecta pentru tine?
Mama mea... Era o femeie puternica, dar atingerile sale erau toate mangaiere, iar vocea purta in ea gingasie si rabdare demna de toata fascinatia. Ma miram de cum mama poate ramane mereu mama iubitoare, mereu sotie grijulie, continuu o persoana empatica. Avea vorba mangaietoare pentru fiecare, iar eu, si mare deja fiind, ma simteam langa ea atat de mica... atat de protejata.
Cand ai radacini puternice, cresti si te dezvolti. Eu am avut parte de parinti puternici, care au avut incredere in mine si m-au sustinut mereu. Multe din meritele mele cred ca sunt ale lor. Mama mereu imi spunea: „Invata, fata mamei, ca eu am muncit din greu la pamant si pentru voi.”

Care este principala trasatura care te defineste ca femeie?
Lumea spune ca sunt puternica, eu ma consider pur si simplu curajoasa.
Te-ai confruntat vreodata cu dificultati in viata sau in cariera pentru ca esti femeie? Care au fost acestea?
Nu mi s-a intamplat. Am un caracter sigur si stiu sa-mi tin pozitia si sa ocolesc uneori anumite situatii. Sunt tipul de persoana care, daca nu se deschide usa, intru pe fereastra, dar si saltul prin fereastra il fac diplomat.
Care este misiunea femeii pe Pamant?
De a fi mama, femeie, personalitate. Cred ca femeia a fost daruita pentru a aduce gingasie in tot ce o inconjoara.
Cine sunt femeile pe care le admiri sau care te-au inspirat in viata?
Cand eram mica – Jeanne d'Arc.
Studenta – Coco Chanel.
Ca mama si personalitate ma inspira Nata Albot.
Cum trebuie sa fie un barbat demn de o femeie puternica?
Increzator – atat in sine, cat si in femeia de langa el. 
Feminitatea sporeste sau scade odata cu puterea?
Eu cred ca scade. Lumea din jur te vede fie puternica, fie feminina. Fie ai grija de functie si serviciu, fie de aspectul tau exterior. Sa le combini este cam greu, dar nu imposibil. O femeie puternica este intotdeauna o manifestare a ordinii interioare si exterioare, iar a fi mereu ingrijita este o manifestare a frumusetii.
Care e cea mai mare nedreptate a Universului in raport cu femeia?
Ca nu i-a mai dat o pereche de maini (rade). Femeia moderna are foarte multe responsabilitati in raport cu barbatul. Familie, casa, copii, ocupatii, medici, cumparaturi, serviciu... si sa arate mereu bine vrea. Doar cum facem sa ne ajunga timpul!?
Te consideri feminista? De ce?
Femeia trebuie sa-si cunoasca drepturile, iar drepturile ei sa fie respectate. E un principiu in care sunt increzatoare, dar nu port zi de zi discutii despre drepturile femeilor, nu sunt o activista.
Ce le urezi femeilor?
Sa se bucure de tot ce le inconjoara.
Sa fie puternice si sigure in fortele proprii.
Sa se bucure de mama, bunica si de sfaturile lor. Sa le stranga cat mai des la piept cat le mai au.
Sa se bucure de copii – ei sunt diamante mici, care trebuie slefuite ca sa straluceasca.
Sa gaseasca timp pentru ele.
Sa respire bucuria.
Citeste si
Sursa foto: Arhiva personala
Articole din aceeasi categorie