24.03.2020
SUNT FEMEIE! Corina Bezdiga: „Am fost acuzata pentru ca am scris multe articole despre femei, in care le-am descris problemele si am acuzat barbatii ca fiind vinovati de asta. Eu doar am expus realitatea.”

Ce-ar fi lumea fara ELE, fara de FEMEI? Cred ca n-ar avea cine defini frumusetea, succesul, iubirea si continuitatea. Te indemn sa o descoperi pe una dintre ELE in randurile de mai jos.

Intr-un interviu din seria „SUNT FEMEIE!”, Corina Bezdiga, autoarea volumelor „Bolnava de dor”, „Tandem” si „Acorduri in c minor”, ne-a relatat cine sunt doamnele ce o inspira, care e misiunea femeii pe Pamant, dar si de ce a fost acuzata de multe ori ca este adepta feminismului.
Citeste si: SUNT FEMEIE! Cornelia Catarau: „Misiunea Femeii pe Pamant este cea de a promova valori frumoase, de a atinge anumite obiective, de a fi respectata si iubita! ”
Cum ai descrie femeile in trei cuvinte?
Eleganta. Iubire. Bunatate.
Cine este femeia perfecta pentru tine?
Mama.
Care este principala trasatura care te defineste ca femeie?
Iubirea.

Te-ai confruntat vreodata cu dificultati in viata sau in cariera pentru ca esti femeie? 
De cateva ori, dar mai apoi am demonstrat ca pot. De obicei, pe plan profesional am fost privita cu retineri la inceput. 
Misiunea femeii pe Pamant?
Misiunea femeii pe Pamant este sa ramana femeie, sa se simta femeie si sa aseze toate lucrurile la locul lor, prin iubirea si bunatatea de care trebuie sa dea dovada. Ea este motorul…
Cine sunt femeile pe care le admiri sau care te-au inspirat in viata?
Din familie, le admir pe mama si sora mea desigur, pentru ca eu sunt ceea ce ele au format de-a lungul timpului. In rest… „m-am declarat in nenumarate randuri o femeie care adora... femeile. Iubesc femeile in toate diminetile lor, in toate culorile varstei, femeile care duc mandre de mana un copil sau doi, femeile care isi poarta barbatul prin cele mai dezastruoase nuante ale fericirii. Admir femeile care au reusit sa ajunga pe treptele cele mai inalte, cele care stiu sa-si coboare privirea atunci cand sunt pe cel mai inalt toc, femeile care au facut sacrificii si-au varsat lacrimi din iubire, cele care au fost educate si crescute frumos, dar care au continuat sa munceasca pentru a-si sculpta pana in cele mai mici detalii caracterul si personalitatea. Iubesc femeile care au stiut sa-si aleaga barbatul potrivit pentru ele, nu pentru gura lumii.”, citez din nuvela „Tandem”.
Cum trebuie sa fie un barbat demn de o femeie puternica?
Mai puternic ca ea. Uneori femeia vrea doar sa se simta femeie. Sa fie slaba si sensibila.
Feminitatea sporeste sau scade odata cu puterea?
Depinde cum dozezi puterea si cat ii permiti sa iti ia din feminitate. Multe femei se pierd in asta, crezand ca independenta este si fericire. Si eu am avut momente, dar ma bucur ca le-am depasit.
Care e cea mai mare nedreptate a universului in raport cu femeia?
Cazurile in care o femeie isi pierde copilul sau mama. Lacrimile triste ale unei femei din orice motiv ar fi ele.
Te consideri feminista? De ce?
Am fost acuzata de asta pentru ca am scris multe articole despre femei in care le-am descris problemele si am acuzat barbatii ca fiind vinovati de asta. Eu doar am expus realitatea.
Ce faci, de obicei, de Ziua Internationala a Femeii?
Dau flori. Lalele. Femeilor dragi din jurul meu.
Ce le urezi femeilor in aceasta primavara?
Fericirea intregului univers si mana celui drag mereu langa mana lor.
Citeste si : SUNT FEMEIE! Svetlana Bivol: „Un barbat demn de o femeie puternica trebuie sa fie BARBAT in toate: in cuvant, in meserie, atitudine si fapte.”
Fotograf: Alexandru Vasilos
Sursa foto: Facebook.com
Articole din aceeasi categorie