23.02.2023
Situatie dramatica pentru campionul olimpic rus, Roman Kostomarov. I-au fost amputate mainile si picioarele, iar acum este la un pas de moarte

Starea de sanatate a rusului Roman Kostomarov s-a agravat, anunta presa internationala. Fostul sportiv este spitalizat din 10 ianuarie din cauza pneumoniei, ce a fost urmata de grave probleme circulatorii ce au culminat cu amputarea picioarelor si a mainilor.

Starea de sanatate a lui Roman Kostomarov s-a inrautatit in ultimele zile din cauza a doua accidente vasculare cerebrale. Rusul este la terapie intensiva si pe plasmafereza (purificarea sangelui) din cauza unei infectii.

Potrivit publicatiei Ria Novosi, rusul are sanse minime de supravietuire, deoarece organele au inceput sa-i cedeze rand pe rand. "Circulatia sangelui ii este periclitata, nu are suficient oxigen, iar organele ii cedeaza rand pe rand", a declarat doctorul Aleksandar Jablunovski.

David Beckham, video viral pe Instagram! Cum jongleaza fostul fotbalist cu clatitele

Cariera de succes pentru Roman Kostomarov

Roman Kostomarov a fost o legenda a patinajului: a castigat doua medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 si 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 si 2006) si aur la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino 2006 facand pereche cu Tatiana Navka.

Dupa incheierea carierei sportive, acesta a continuat sa danseze in spectacole si turnee demonstrative. Chiar luna trecuta, pentru a participa la un spectacol in aer liber organizat de Ilia Averbuh (argint la Salt Lake City 2022), a lucrat la temperaturi foarte scazute, dupa care a fost internat la Komunarka, la periferia Moscovei, cu febra foarte mare.

A urmat acum un accident vascular cerebral, cu leziuni grave ale creierului. "Hematom infracerebral cu faza acuta in lobul frontal, leziuni ale substantei cenusii si albe", a scris ziarul Sport-Express. 

Articole din aceeasi categorie