09.01.2020
S-a deschis prima „farmacie” de poezie din lume. In loc de pastile, pacientii primesc versuri terapeutice
In Anglia s-a deschis recent prima farmacie din lume care prescrie poezii in loc de medicamente, iar ideea ii apartine poetei britanice, Deborah Alma, care si-a asumat si rolul de farmacista.

Majoritatea celor care au vizitat prima farmacie de poezie din lume a cautat sa-si aline mai cu seama bolile sufletesti, dar si stresul vietii cotidiene.  

Localizata in comitatul din vestul Angliei, Shropshire, afacerea inedita ii apartine poetei Deborah Alma, care are si rolul de „farmacista“. Ea le prescrie clientilor ei poezii in loc de pastile.

Alma marturiseste ca-si aranjeaza cartile in mica ei farmacie in functie de stare, fiind de parere ca poezia ajuta la ameliorarea unor afectiuni minore, de la oboseala si stres pana la „inimi frante“, potrivit news.sky.com.

Femeia tine de asemenea ateliere de poezie si consultatii poetice, invitandu-si pacientii in cabinetul de consultatii alaturat, iar procesul este unul similar unei consultatii reale. Dupa o serie de intrebari legate de „afectiunile“ cu care se confrunta pacientii, Alma le prescrie acestora versuri „terapeutice“.

The pharmacy prescribes poems instead of pills

Rafturi cu pastile din Farmacia de Poezie FOTO news.sky.com

„Cred ca, daca exista o aptitudine anume in ceea ce fac, aceea este de a alege poezia potrivita unei persoane, dupa ce avem o discutie si aflu mai multe despre ea. Cand prescriu o poezie unui pacient, acea poezie devine a lui, ii apartine in totalitate, o poate lipi pe frigider, de exemplu, iar ea se poate dovedi cu adevarat salutara“, a marturisit Alma.


Poet Deborah Alma is the brainchild behind the businessPoeta Deborah Alma (stanga) in Farmacia de Poezie FOTO news.sky.com

Poeta a lucrat ani de zile cu oameni diagnosticati cu dementa, dupa cum marturiseste, si a putut observa cum „poezia poate schimba starea de spirit a unei persoane si cum oamenilor le place sa fie ascultati cu atentie“, fiind ceea ce a inspirat-o sa deschida inedita „farmacie“.  

Alma si-a achizitionat chiar si o ambulanta pe care sta scris sugestiv „Emergency Poet“ (trad. - Poetul de Urgenta).  

The Poetry Pharmacy ambulanceAmbulanta Farmaciei de Poezie FOTO news.sky.com

Articole din aceeasi categorie