Reteta celui mai bun tiramisu facut acasa
Tiramisu sau in traducere „Ridica-ma” este un desert traditional italian. Desi in aparenta e usor de preparat, acesta prajitura are secretele ei. Ceea ce il deosebeste de alte dulciuri este aroma intensa de cafea.

Iata ce ai de facut pentru a obtine cel mai bun tiramisu chiar la tine acasa.
Exista mai multe variante de preparare, in functie de preferinte si de abilitatea cofetarului, insa ingredientele de baza sunt:
- 400 g biscuitii asemanatori cu piscoturile;
- 500 g mascarpone;
- 5 oua;
- 4-5 linguri de zahar;
- 500 ml cafea;
- 3 linguri de cacao;
- 3 linguri de lichior de ciocolata;
- la dorinta poti adauga alcool sau fructe.

Mod de preparare:
Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol amesteca bine zaharul si galbenusurile. Dupa ce ai obtinut o masa omogena, adauga crema mascarpone.
Intr-un alt vas pregateste 500 ml de cafea concentrata si racita amestecata cu doua linguri de lichior.
Inmoaie piscoturile in amestecul obtinut (este suficienta inmuierea pe o singura parte) si asaza-le intr-un vas, astfel incat sa formeze un strat compact. Pune crema peste piscoturi, iar deasupra presara cacao. Va trebui sa-l pui la frigier pentru cel putin 3 ore. Tiramisu este gata!

Acest desert va fi mult mai reusit daca vei tine cont de cateva „secrete”:
- foloseste mascarpone de calitate;
- fa tiramisu cu piscoturi de casa, va avea un gust mai intens si placut;
- daca folosesti alcool, atunci incearca Marsala sau Amaretto;
- ai rabdare pana se dizolva zaharul atunci cand bati galbenusurile;
- pastreaza prajitura in frigider, la temperatura de 3 grade Celsius.
Buon appetito!
Surse foto: Google.com