19.02.2020
Reteta celui mai bun tiramisu facut acasa
Tiramisu sau in traducere „Ridica-ma” este un desert traditional italian. Desi in aparenta e usor de preparat, acesta prajitura are secretele ei. Ceea ce il deosebeste de alte dulciuri este aroma intensa de cafea.
Reteta celui mai bun tiramisu facut acasa
Iata ce ai de facut pentru a obtine cel mai bun tiramisu chiar la tine acasa.
Exista mai multe variante de preparare, in functie de preferinte si de abilitatea cofetarului, insa ingredientele de baza sunt:
- 400 g biscuitii asemanatori cu piscoturile;
- 500 g mascarpone;
- 5 oua;
- 4-5 linguri de zahar;
- 500 ml cafea;
- 3 linguri de cacao;
- 3 linguri de lichior de ciocolata;
- la dorinta poti adauga alcool sau fructe.
Mod de preparare:
Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol amesteca bine zaharul si galbenusurile. Dupa ce ai obtinut o masa omogena, adauga crema mascarpone.
Intr-un alt vas pregateste 500 ml de cafea concentrata si racita amestecata cu doua linguri de lichior.
Inmoaie piscoturile in amestecul obtinut (este suficienta inmuierea pe o singura parte) si asaza-le intr-un vas, astfel incat sa formeze un strat compact. Pune crema peste piscoturi, iar deasupra presara cacao. Va trebui sa-l pui la frigier pentru cel putin 3 ore. Tiramisu este gata!
Acest desert va fi mult mai reusit daca vei tine cont de cateva „secrete”:
- foloseste mascarpone de calitate;
- fa tiramisu cu piscoturi de casa, va avea un gust mai intens si placut;
- daca folosesti alcool, atunci incearca Marsala sau Amaretto;
- ai rabdare pana se dizolva zaharul atunci cand bati galbenusurile;
- pastreaza prajitura in frigider, la temperatura de 3 grade Celsius.
Buon appetito!
Citeste si: Tiramisu cu fructe: un desert ideal pentru zilele toride
Surse foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie