16.10.2020
Replica lui Alex Iordache la scandalul cu pozele nud. „Imi pare rau. Nici pana acuma in capul meu de tata nu se leaga...”

Renumitul fotograf, Alex Iordache, a ajuns in gura lumii dupa ce a publicat un sir de poze din cel mai recent proiect fotografic al sau, intitulat #protestpecovor.

Proiectul include o serie de fotografii cu diferiti oameni, pozand nud pe fundalul unul covor moldovenesc, iar printre protagonistii fotografiilor apare si o mama cu fiica ei minora. Anume acele fotografii, cu mama si fiica dezbracate, au trezit nemultumire si revolta in randul internautilor. Cei mai multi dintre ei l-au acuzat pe fotograf de incalcarea drepturilor copiilor si promovarea pedofiliei.

Citeste si :   Renumitul fotograf, Alex Iordache - criticat dur de moldoveni! „Nu-mi pare normal sa faci poze nud copiilor si inca sa le mai si postezi pe Facebook!”

La scurt timp de la acele evenimente, Alex Iordache a venit cu o replica pe pagina sa de Faecbook. In mesajul postat, artistul isi exprima indignarea fata de oamenii care nu au fost in stare sa inteleaga adevaratul sens al acestui proiect fotografic, a incercat sa explice ca goliciunea nu este imorala si a vorbit despre viziunile incorecte ale societatii in care traim.

„Facebook-ul a decis să-mi deblocheze profilul înainte de vreme. Iar pentru că multă lume a insistat, vin cu o replică despre acea postarea cu mama și fiica din proiectul meu #protestpecovor.

Cand eram mic aveam un coșmar pe care-l visam adesea. În acel vis eram în pielea goală printre toți copiii din mahala cu care ieșeam la joacă, fete și băieți. Nu mă dezbrăca nimeni, visul începea cu mine gol între toți. Nici unul din ei nu avea vreo reacție la faptul că eu eram gol dar sentimentul de rușine pe care-l încercam în acel vis era dăunător. Acest sentiment continua și după ce mă trezeam dar nu povesteam nimănui pentru că-mi era rușine.

Protestez împotriva rușinii de propriul corp și educarea copiilor că goliciunea e o rușine națională. Consider că nuditatea nu trebuie să fie privită ca o tragedie. Nuditatea nu este imorală sau păcătoasă. Să lupți împotriva ei e ca și cum ai lupta cu tine însuți.

Nici pană acuma în capul meu de tată nu se leagă cum la vederea unei fotografii cu o copilă langă mama sa, ambele goale, atat de multă lume a facebook-ului a găsit ceva erotic, dar cu atat mai mult pornografic.

Mi-aș dori să trăiesc într-o societatea în care copiii sunt educați că venim pe lume goi și că nuditatea nu este nimic anormal, imoral, interzis sau păcătos. Într-o astfel de societate această fetiță nu ar experimenta niciodată Bullying-ul pentru faptul că s-a pozat candva goală alături de mama sau familia sa.

Dar pentru că trăiesc într-o societate în care a fi gol e tragic o să recunosc faptul că această postare cu fiica și mama ar putea să-i facă rău fetiței undeva în viitor, nu doar din cauza faptului că e goală în acele fotografii dar și din cauza tuturor comentatorilor care mai că ar fi fost gata să o răstignească pe mamă și să-i zică fetiței că așa ar fi fost mai bine pentru ea. Din acest motiv am șters postarea respectivă atat de pe facebook, cat și de pe instagram. În realitatea în care trăiesc cred că ar fi trebuit să chibzuiesc mai mult înainte de a posta acele fotografii pe rețelele de socializare. Îmi pare rău.”

Citeste si :  5 kapeishi de la Nata Albot despre scandalul in care a fost implicat Alex Iordache! „Sa-l rastignesti public, sa arunci in el cu pietre, sa-l faci cu ou si cu otet...”

Alex Iordache este cunoscut pentru proiectele sale fotografice originale, dar si controversate. Mai demult, fotograful spunea despre #protestpecovor ca i-a fost dificil sa continue pentru ca foarte multi il criticau:„Mi-a fost foarte greu sa ramana proiectul asta viu, pentru ca am primit o gramada de mesaje, am primit chiar si amenintari. Din Romania m-a contactat un nene, sa nu-mi bat joc de neamul moldovenesc.”

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie