16.11.2020
Regretata Doina Aldea-Teodorovici ar fi implinit 62 de ani. Cristofor Aldea-Teodorovici: „De ziua ei mereu aveam o traditie...”

Marea artista a neamului nostru s-a stins din viata in anul 1992 la doar 34 de ani.

Citeste si :  E fana, dar si muza tatalui sau! Cristofor Aldea-Teodorovici - despre relatia cu micuta Doina: „Fiica-mea e fericita si zambeste cat timp ii cant si improvizez cu vocea, iar cand mai fac pauze - plange de mama dorului.”

Fiul lui Ion si al Doinei Aldea-Teodorovici, Cristofor, a publicat pe pagina sa de Facebook o postare dedicata regretatei sale mame, amintidu-si de momentele cand sarbatoreau impreuna. „Mama mea, Doina Aldea-Teodorovici, astazi ar fi implinit 62 de ani.

De ziua ei mereu aveam o traditie sa deschidem o sampanie rubinie (cum ii spuneam pe vremuri la spumant) si taia un pepene verde sau harbuz (cum i se mai spune prin Moldova) tinut la pastrare in paie de bunicii Eugenia si Gheorghe, special la aniversarea Doinei..

Ii multumesc bunului Dumnezeu pentru mama pe care mi-a daruit-o!!

Revenind de la cimitirul Armenesc, am deschis, asa cum ii placea ei, un pic de spumant rubiniu pe care o bem pentru nemurirea sufletului sau.

Imi amintesc una dintre acele zile fericite!

In drum spre bunici, unde de obicei sarbatoream cu multi prieteni aceasta zi minunata, am cautat si gasit cu greu prin tot felul de magazine si cafenele mult doritul spumant.

Odata ajunsi, urcat scarile in graba, asa cum erau de obicei parintii, mereu in graba, de parca simteau ca timpul il au limitat..

Bunicii tocmai incheiasera reparatia acasa si in apartament mai adia un iz de pereti proaspat vopsiti. Fericiti ne-am imbratisat, iar intr-un tarziu, ne-am asezat cu totii la masa.

In sfarsit veni si randul spumantului rubiniu cu “dorinte” si “aspiratii ascunse”, pe langa sarbatorirea propriu zisa.

Tatal Ion, bucuros si emotionat, se apuca sa deschida spumantul cu tentativa de a pocni dopul de tavan, asa cum zice traditia!

Intamplarea facea ca acel spumant sa pocneasca mai vertiginos, iar valul rubiniu a tasnit ca din gura de balaur, stropind tavanul, si cine mai era in cale.

Speriat si fara sa-si dea seama de repercusiuni, Ion pune degetul la gura sticlei si incepe a se invarti in nestire, exact ca pilotii castigatori de la cursele Formula 1.

Tot tavanul si peretii proaspat renovati, plus oaspetii au fost scaldati in dulcele vin visiniu .. Am ras si plans cu totii, dar bineanteles am continuat sarbatoarea cu veselie!

Poze realizate de @Sergiu Plamadeala”, a notat interpretul in descrierea postarii.

Cristofor Aldea-Teodorovici a adaugat si o serie de fotografii cu legendele muzicii noastre.

Cristofor Aldea-Teodorovici a fost unicul fiul a lui Ion si Doina Aldea-Teodorovici. El a fost crescut de bunici, calcandu-le pe urme si mostenind talentul parintilor sai.

Doina si Ion Aldea-Teodorovici au fost doi mari artisti, care au sfarsit tragic impreuna, in urma unui accident rutier, in noaptea din 29 spre 30 octombrie, 1992. La momentul cumplitei intamplari, Doina era insarcinata cu al doilea copil, cei doi fiind in asteptarea unei fetite.

Citeste si :  „Ei au ars in cantecul lor” 28 de ani de la tragicul accident in care si-au pierdut viata Ion si Doina Adea-Teodorovici

Surse foto: Facebook.com; Google.com

Articole din aceeasi categorie