„Ceva groaznic s-a intamplat. Oamenii din vecinatate au inceput sa se omoare intre ei. Barbatii, femeile si copiii mor, desi ar fi putut trai. Multi si-au pierdut casele. Multi au fost nevoiti sa fuga. Fiecare zi este plina de suferinta si minciuni”, a scris el pe pagina sa de Instagram.
„Mark a vazut in fata Hotelului National un loc abandonat. Acest loc era precum o scena, un loc imbibat de o durere linistitoare, unde puterea iubirii vibreaza sub o crapatura gata sa se deschida.”, mai este notat in postare.
Primul sau spectacol de acest gen a avut loc pe 7 martie, iar indata dupa finalizarea acestei prestatii, Mark a fost dus la politie, acolo oamenii legii au stabilit ca nu exista niciun fel de infractiune. Ulterior a fost dat pe mana unui spital de ingrijiri medicale speciale, unde la fel s-a constatat ca este vorba de arta si nicidecum de o deviere psihica.
Adevarul e ca barbatul a ales sa abordeze un stil de dans mai special, unul japonez numit - butoh. El a fost inspirat de artistul japonez Dadakan, care in 1969, in timpul razboiului din Vietnam a mers cu inscriptia „nu ucide” in timp ce practica acest dans.
Acesta considera ca vibratiile si emotiile pe care le-a transmis prin intermediul acestui dans nu pot fi redate prin imagini si inregistrati video, dar totusi forta acestui dans este una impresionanta.
Analizand descrierea videoului, am constatat ca artistul este de fapt Rodion Trofimchenko, un baiat nascut la Tiraspol, care a studiat psihanaliza la Sankt Peresburg si care din anul 2003 s-a mutat in Japonia facandu-si doctoratul in teoria artei.