20.04.2022
Promisiunea celui mai bogat om din Ucraina pentru Mariupol. Isi pune averea la bataie!

Rinat Akhmetov aduce o raza de speranta ucrainenilor. Considerat cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Akhmetov, a promis ca va reconstrui orasul Mariupol, care a fost pustiit dupa sapte saptamani de bombardamente din partea trupelor rusesti.

Pentru omul de afaceri, Mariupol este locul unde detine doua mari otelarii despre care spune ca vor fi din nou competitive la nivel mondial. Rinat Akhmetov promite ca se va reintoarce in Mariupol dupa razboi si va ajuta la reconstructia orasului.

Sotii Maxian uimesc din nou! Interpretii au lansat o piesa de dragoste care a ajuns la inima internautilor. Vezi in ce locatie de vis a fost filmat videoclipul - VIDEO

„Mariupol este o tragedie globala si un exemplu global de eroism. Pentru mine a fost si va fi intotdeauna un oras ucrainean".

In prezent, Uzina Azovstal din Mariupol, apartinand companiei controlate de Rinat Ahmetov, a devenit o fortareata pentru fortele ucrainene asediate de armata rusa.

„Ambitia mea este sa ma intorc intr-un Mariupol ucrainean si sa-mi pun in aplicare planurile, astfel incat otelul produs la Mariupol sa poata concura pe pietele globale ca inainte. Sunt increzator ca, in calitate de cea mai mare afacere privata din tara, SCM Group (companie detinuta de Ahmetov - n.r.) va juca un rol-cheie in reconstructia Ucrainei", a declarat Rinat Akhmetov intr-un interviu pentru Reuters.

Din nou la inaltime! Iuliana Beregoi a lansat o noua piesa: „Tine-ma in brate si dupa apus...” - VIDEO

Am incredere ca vom reconstrui cu totii o Ucraina libera, europeana, democratica si de succes dupa victoria noastra in acest razboi", a mai transmis Rinat Akhmetov.

Averea lui Akhmetov

Potrivit revistei Forbes, averea lui Akhmetov era in 2013 de peste 15 miliarde de dolari. In prezent, aceasta se ridica la 3,9 miliarde de dolari.

Rinat Akhmetov si-a vazut imperiul de afaceri distrus de opt ani de lupte in estul Ucrainei. In ciuda faptului ca a suferit pierderi de peste 8 miliarde de euro de la inceputul razboiului, Akhmetov isi pune averea la bataie pentru renasterea tarii sale natale.

"Pentru noi, razboiul a izbucnit in 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atat in Crimeea, cat si in teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a facut mai duri si mai puternici” a afirmat el.

Afacerile lui Rinat Akhmetov

Combinatul siderurgic Azovstal este una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa si se afla intr-o zona industriala care se intinde pe o suprafata de peste 11 kilometri patrati, care da spre Marea Azov. Aceasta este detinuta de principalul grup metalurgic din tara, Metinvest, care este controlat de cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov.

Pe timp de pace, uzina siderurgica Azovstal furniza 4 milioane de tone de otel pe an, 3,5 milioane de tone de metal topit si 1,2 milioane de tone de otel laminat.

Articole din aceeasi categorie