03.10.2023
Proiectul #CuDragPentruAcasa, de 8 ani tot mai aproape de cei aflati in dificultate! Svetlana Sainsus, fondatoarea caritate.md: „Pana asteptam sa faca statul, noi singuri suferim de aceste conditii”

A trait 12 ani in afara Moldovei si mereu visa sa vina acasa si sa faca ceva pentru tara ei: sa repare spitale, case de copii, case de batrani, terenuri de joaca. Si uite ca acest lucru il face deja de 8 ani prin intermediul platformei Caritate.md. Este vorba despre nimeni alta decat Svetlana Sainsus, co-fondatoarea fundatiei.

De 8 ani, Svetlana Sainsus impreuna cu donatorii Caritate.md vin in sprijinul persoanelor defavorizate si cei aflati in situatii disperate. Fiind sustinuta de mai bine de jumatate de million de cetateni din tara, cat si de peste hotarele ei, fundatia a venit cu initiativa de a implementa si derula un proiect social de amploare: #CUDRAGPENTRUACASA.

„Este destul de dificil. Este mult mai usor ca lumea sa doneze pentru un copil cu cancer, fiindca mereu undeva in mintea omului ramane ideea ca asta trebuie sa faca statul. Da, sunt de acord, dar pana asteptam sa faca statul, noi singuri suferim de aceste conditii. Nu o data am stat cu Lia in spital in conditii mizere. De asemenea, sunt foarte vulnerabila atunci cand vine vorba de batrani”, a mentionat Svetlana Sainsus.

Proiectul #CUDRAGPENTRUACASA a fost gandit pentru a veni in ajutor pacientilor ce sunt internati in spitalele Moldovei, pentru batranii neajurotati de la aziluri, dar si pentru centrele medicale din localitatile Moldovei. Proiectul #CUDRAGPENTRUACASA initiat de fundatia Caritate.MD a reusit in 8 ani sa repare mai multe sectii din spitalele Moldovei, si anume:

-In sectia reanimare si prematuri a Institutul Mamei si Copilului din Chisinau a fost efectuata reparatia capitala a camerelor, incepand de la pereti, podele, poduri, montarea corpurilor de iluminat multiple, montarea cablurilor de energie electrica si finisand cu procurarea radiatoarelor din otel, monobloc. Totodata, a avut loc schimbarea mobilierului in toate saloanele: paturi, dulapuri, noptiere, canapele; acoperirea antibacteriala din vinil omogen la pardoseli; dar si renovarea totala a blocului sanitar.

-In sectia patologica gastrologica a Institutul Mamei si Copilului din Chisinau a avut loc reparatia totala a baii si wc-urilor. De asemenea, a fost efectuata schimbarea mobilierului.

-La Centrul de Combustie din Chisinau in sectia copiilor internati cu diverse graduri de arsuri au fost instalate aparate de aer conditionat, iar in curte a fost amenajat un teren de joaca pentru cei mici.

-Pentru sectia neurologie varsta frageda a Institutul Mamei si Copilului din Chisinau au fost schimbate ferestrele, mobilierul la bucatarie si procurate saltele pentru saloanele pacientilor.

-Pentru copii bolnavi de cancer din sectia hematologica, au fost procurate infuzomate si dispozitive moderne.

-Totodata, proiectul #CUDRAGPENTRUACASA a reusit sa vina in ajutorul sectiei malformatii cardiace congenitale a Spitalului Republican, astfel, au fost schimbate geamurile tuturor saloanelor, a fost reparata capital baia destinata copiilor.

-Prin proiectul #CUDRAGPENTRUACASA la Centrul Medical din Satul Cania, Raionul Cantemir a fost reparat peretele ce se darama si fatada centrului, iar in raionul vecin, in orasul Leova a fost reparat capital blocul sanitar.

Pe langa reparatia si modernizarea sectiilor spitalelor Moldovei si a centrelor medicale, proiectul #CUDRAGPENTRUACASA nu a fost indiferent in ceea ce priveste 2 azile de batrani din tara:

-Azilul din raionul Orhei, satul Ghetlova, au fost schimbate toate geamurile la 2 etaje. Tototadata au fost aduse in dar un TV, aspirator, cuptor cu microunde si masina de uscat haine.

-Azilul din raionul Hancesti - au fost reparate 9 camere cu bloc sanitar, sala de festivitati si 2 camere de dus.

Suma totala a acestor proiecte constituie 5.455.800 milioane de lei.

Articole din aceeasi categorie