12.12.2023
Prima - pe toate varfurile lumii! Olga Tapordei a escaladat cel mai inalt punct al Antarctidei la - 55 grade Celsius - FOTO

Olga Tapordei scrie istorie din nou pentru Republica Moldova. Vezi in articolul de mai jos ce mesaj a publicat sotul acesteia pe social media.

De ceva vreme, Olga Tapordei a disparut de pe social media si nu a mai postat nimic de cateva zile. Astazi, sotul sau, Bogdan Ghies a publicat un mesaj pe pagian sa de Facebook, acesta a mentionat: „Duminica, 10 decembrie 2023, ora locala 00:10 sau 5:10 ora RM, Olga Tapordei a devenit prima persoana din Republica Moldova ce a escaladat cel mai inalt virf din Antarctica, muntele VINSON. In asa fel, deja avand la activ 4 varfuri din cele 7 cele mai inalte varfuri de pe cele 7 continente, ce fac parte din circuitul 7 Summits”.

„PS: Escaladarea a durat 21 de ore la temperatura de -55 oC. Acum Olga se afla in Basecamp si se odihneste dupa o escaladare foarte complicata. Cand va avea retea o sa povesteasca cum a fost totul .. la moment legatura este doar prin satelit si foarte instabil. Ce este in capul ei, stie doar Olga. Cert e, ca acest gest are mult mai multa profunzime. Mai cunosc ca Olga isi doreste ca copiii nostri sa afle despre cele mai inalte 7 varfuri ale lumii, de pe cele 7 continente, nu din documentare filmate de National Geographic, dar prin prisma propriului exemplu. A omului din tara lor, din orasul lor, de pe strada lor.. si sa inteleaga ca imposibilul e posibil! Iar ceea ce face acum, de fapt scrie istorie, nu doar pentru familia noastra, dar pentru o tara intreaga”, a adaugat Bogdan.

In concluzie acesta a dezvaluit:„Ea a indraznit, iar oamenii au incurajat-o! Trimiteti ganduri bune, aici in comentarii, asa spune mereu Olga. Iar eu sunt sigur ca ea se va bucura sa le citeasca, atunci cand va cobora si va avea retea. Olea, Da-i Foiala!”

Olga Tapordei este prima femeie din Moldova care a reusit sa cucereasca muntele Everest, de asemenea, aceasta este cunoscuta in mediul online avand o comunitate de peste 50 mii de urmaritori.

Articole din aceeasi categorie