15.05.2022
Presa ruseasca considera castigul Ucrainei nemeritat si incorect. Aceasta afirma ca trupa Kalush Orchestra a incalcat regula principala a concursului. Vezi care este aceasta

Rusii invinovatesc ucrainenii pentru faptul ca au facut o declaratie politica si nu au fost descalificati. 

Finala Eurovision Song Contest a avut loc la Torino, Italia. Castigatoarea, dupa cum au prezis casele de pariuri, a fost Orchestra Kalush din Ucraina, care a obtinut 631 de puncte. Le-au fost acordate 192 de puncte de catre membrii juriului si au pus Ucraina pe locul 4, dar publicul a decis totul. El a oferit Ucrainei un numar record de puncte - 439.

 La finalul discursului, liderul Orchestrei Kalush a incalcat regula Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) si a facut o declaratie politica, spune presa ruseasca. 

„Va rugam, ajutati Ucraina, ajutati Mariupol. Ajutati Azovstal chiar acum!”, a spus solistul trupei, la finalul reprezentatiei in concursul Eurovision 2022 care se desfasoara sambata seara la Torino, Italia.

Presa rusa spune ca acest lucru a fost incorect, iar participantii din cadrul concursului trbuiau descalificati din cauza afirmatiei politice facute. 

Moldoveanca Martina Meola, moment uluitor pe scena talentelor: a cantat la pian legata la ochi si a ridicat toata sala in picioare: “Cred ca acesta e un numar demn sa castige Romanii au talent” - FOTO/VIDEO

„Intelegem sentimentele puternice cand vine vorba de Ucraina in aceste zile si consideram declaratiile Orchestrei Kalush si ale altor artisti in sprijinul poporului ucrainean mai mult ca un gest umanitar decat ca unul politic”, au spus reprezentantii EBU.

Ucraina a castigat pentru a treia oara Eurovision. In 2004, cantareata Ruslana a castigat concursul cu piesa Wild Dances, iar in 2016, cantareata Jamala a castigat piesa „1944”. Presedintele Ucrainei, Volodimyr Zelenski, a felicitat deja Orchestra Kalush pentru castigarea competitiei. El si-a exprimat speranta ca anul viitor Eurovision va avea loc in Mariupolul ucrainean.

Lacrimi de fericire, recunostinta si implinire! Designer-ul vestimentar Elena Bivol a postat un video emotionant in care anunta sexul bebelusului sau: „It's a...” - VIDEO

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie