11.02.2024
Povestea cutremuratoare a lui Emanuel Barica, artistul stradal care a primit Golden Buzz de la Andi Moisescu! A desenat pe strazi, iar acum isi expune lucrarile in galeriile de arta din Berlin si Paris

Emanuel este artist stradal in Berlin. Specializat pe animatie, tanarul de 29 de ani bucura oamenii din diverse zone ale capitalei Germaniei.

A invatat sa deseneze de la 14-15 ani, de la desenele japoneze pe care le vedea la televizor, prin vecini.

Emanuel provine dintr-o familie de etnie rroma. Au locuit cu totii in Bucuresti intr-o vila, dar pe cand avea Emanuel 4 ani, tatal a pierdut casa la barbut. Erau 5 frati, au plecat cu totii in Botosani pentru ca nu mai aveau unde sa locuiasca si s-au mutat la bunici.

Cand avea varsta de 5 ani, Emanuel a fugit de acasa si a locuit 6 luni pe strazi, in Bucuresti. Dormea prin metrouri, dar a fost gasit de politie si dus inapoi la familia lui.

Emanuel Barica - golden buzz Andi Moisescu (19)

Ca sa isi castige existenta, mama vindea fructe si legume si lucra ca menajera.

Emanuel a ajuns in Germania si a inceput sa deseneze pe strada. De la artist stradal a ajuns sa-si expuna lucrarile in galeriile de arta din Berlin, Paris sau Linz.

Emanuel Barica - golden buzz Andi Moisescu (4)

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vietii. Parca vreau sa imbratisez arta pentru ca mi-a fost aproape in tot timpul asta. M-a tinut ferit de toate lucrurile rele si primejdioase. Mi-a fost si prieten, si iubita, si mama, si tata. Si cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica.

Emanuel Barica - golden buzz Andi Moisescu (10)

„Ce o sa fac acum pe scena se numeste desen intuitiv si vreau sa va arat”, a spus Emanuel inainte de momentul sau de pe scena talentelor. Juratii au fost uluiti de rezultatul final.

„A facut break dance pe hartie. Nu am vazut in viata mea asa ceva!”, a spus Smiley, din culise. „E din alta lume”, a completat Pavel Bartos.

Emanuel Barica - golden buzz Andi Moisescu (12)

„Emanuel, as vrea sa stii ca desenul tau a prins viata cred ca de la primele linii. Iar ceea ce am vazut aici este exact neasteptatul dupa care tanjesc de fiecare data cand vin intr-un nou sezon Romanii au talent. Iar tu aici ai venit si ai pus in aceeasi ecuatie: viata, poveste, desen, suferinta, dragoste, mii de chipuri... ai fost dirijorul acestui moment si in acelasi timp orchestra intreaga. Daca asta nu e un moment fenomen, atunci nu stiu ce mai e... Pentru mine este fara doar si poate momentul fenomen al acestui sezon, iar tu reprezinti pentru mine un fenomen”, a spus Andi Moisescu dupa care a apasat Golden Buzz-ul.

Emanuel Barica - golden buzz Andi Moisescu (17)

Mihai Bobonete: „Tu poti sa castigi Romanii au talent!”;

Emanuel a izbucnit in lacrimi dupa ce Andi a apasat Golden Buzz-ul.

Articole din aceeasi categorie