14.05.2024
Personalități notorii ale Republicii Moldova, comemorate de Blajini! Cine din vedetele de la noi au fost surprinse în cimitir - VIDEO

De Paştele Blajinilor, creştinii ortodocşi au mers la cimitire pentru a-i pomeni de bine pe apropiaţii care au trecut în lumea celor drepţi. La mormântul interpretei Lidia Bejenaru a venit întreaga familie. Soțul, maestrul Nicolae Botgros, fiul și alte rude. Pe la mormintele artiștilor, scriitorilor și altor personalități marcante ale Republicii Moldova au trecut cu flori nu doar rudele, dar şi cei care le-au admirat creația. Mai multe, află dintr-un reportaj marca O Seară Perfectă. 

Nicolae Botgros a dezvăluit:„Suntem aproape în fiecare zi aici, dar astăzi, desigur că e așa o zi însemnată, o zi care știm cu siguranță că ei sunt lângă noi. Cred și eu că Liduța și toti ceilalți care au primit astăzi pomană din partea noastră. Orice ar spune lumea, Liduța este în sufletul meu și va rămâne în suflet până m-oi duce și eu pe lumea cealaltă.”

„Venim la cimitir, încercăm să aducem rudele apropiate care mai sunt prin preajmă ca să ne amintim încă o dată în plus de ceea ce a fost Lidia Bejenaru, surioara Stela Bejenaru și petrecem această zi așa cum cere rânduiala”,  a adăugat Corneliu Botgros.

Nu departe, la mormântul sopranei Maria Bieșu, am întalnit-o pe sora și nepoata artistei, care au venit să-i cinstească memoria.

„A devenit pentru o lume întreagă, nu doar pentru Moldova noastră, ambasador al păcii, ambasador al artei, omul care a făcut cunoscută țara noastră pe tot globul pământesc. De aceea, să venim să o pomenim în această zi nu că e obligația noastră, dar e dorința noastră”, a menționat nepoata artistei.

La mormântul lui Nicolae Sulac a venit fosta soție și fosta nașă.

Fosta nașă a interpretului a spus: „Am venit astăzi, ca toată lumea, cum se vine, la această sărbătoare de memorie a lor, pentru că nu poți ca să o treci fără să vii la mormânt și să aprinzi o lumânare, să pui o floare, să ne vadă și ei de sus că noi avem grijă de ei.”

O slujbă de pomenire a avut loc și la mormântul marelui poet, Grigore Vieru.

„Vin cu bucurie fiindcă Hristos a înviat și părinții noștri, la fel cum și ai dumneavostră bunei, străbunei, au înviat și sunt acolo la poporul stelelor în pace și în lumină”, a spus Călin Vieru.

Profil candidat: Călin Vieru

Cimitirul Central este unul dintre cele mai vechi din capitala. A fost fondat în 1811 și este locul în care își au odihna de veci personalități marcante din cultura și istoria Moldovei. 

Articole din aceeasi categorie