07.12.2022
Pasiunea pentru vin ii uneste de trei generatii. Descopera povestea familiei Pislaru

Fondata in anul 1995, de catre Eugen Pislaru. Salcuta este astazi, una dintre vinariile care s-a facut remarcata printr-o expresivitate deosebita a vinurilor, valorile umane si spirituale, pe care le promoveaza zi de zi, si printr-o legatura puternica dintre o familie unita cu o afacere de suflet. 

Fundamentul vinariei Salcuta este intemeiat de catre 3 generatii si pasiunea ce-i uneste - vinul.

Astazi este despre ei, membrii Familiei Pislaru, care lucreaza in tandem, pentru a crea cele mai nobile bauturi, pentru a dezvolta o cultura corecta de consum si pentru a crea o comunitate integra de oameni pasionati de arta si filosofia vinului. 

Acestea fiind spuse, ne-am propus sa-i cunoastem si sa aflam ce-i inspira sa devina mai buni in fiecare zi.

Dina, fiica lui Sergiu si a Corneliei Pislaru - unul dintre succesorii veritabili ai generatiei de vinificatori Salcuta, considera vinul drept - o creatie divina, care implica dedicare si efort asiduu. 

De altfel, vinul este o reflectie pura a unui terroir, ce cuprinde solul, clima, omul si tehnicile individuale de productie.

 Tot ea, descrie si procesul prin ochii unui vinificator:

Nascut in podgorie si educat in inima cramei,  procesul de creare al vinului este un talent, ce se dezvolta in timp, prin experienta si multa munca, iar la Salcuta acest talent este dezvoltat cu o deosebita maiestrie”, a spus Dina. 

Despre ce emotii, ce ganduri trezeste activitatea de vinificator, si cum ia nastere curajul de a continua drumul vinariei Salcuta, ne-a spus chiar Sergiu Pislaru, fiul fondatorului Eugen Pislaru, cel care de la varsta de 23 ani pana in prezent, poarta grija podgoriei si a vinariei.

Cu siguranta, a fi vinificator inseamna o responsabilitate, insa pasiunea cu care insoteste aceasta activitate – o face sa prinda culoare si sa ne determine sa muncim cat mai mult. Curajul in vinarie insa, inseamna a risca, astfel am trecut peste embargouri si am reorientat standardele de calitate spre piete, unde filosofia vinului se apreciaza inzecit.”

Intr-adevar, vinurile Salcuta au o filosofie aparte, iar despre aceasta ne-a relatat Cornelia Pislaru, sotia lui Sergiu Pislaru.

Vinurile Salcuta sunt reflectia vietii noastre de familie, crama fiind o a doua casa, unde alaturi de oameni iscusiti, valorificam roada pamantului moldovenesc. Este un scop nobil in vietile noastre, care ulterior te inspira si iti ofera putere de a merge mai departe, cu aceeasi pasiune cuibarita in inima.”

Mai mult, Cornelia sustine ca este o onoare sa fii parte a familiei Pislaru si este increzatoare in viitoarele generatii.

Aceeasi pasiune sincera pentru vin si podgorie, o impartaseste si cel mai tanar membru al familiei Pislaru - Titus. Tanarul este increzut ca Republica Moldova are un potential imens atat in productia vinului, cat si in turismul vitivinicol:

In opinia mea, fiecare crama este capabila sa produca vinuri de inalta calitate, care pot cuceri lumea intreaga.

Avand un pamant roditor, oameni muncitori si ospitalieri, sunt sigur ca fiecare zi traita aici, acasa, reprezinta o oportunitate, pentru fiecare de a-si dezvolta talentele si de a deveni ulterior - viitori specialisti.” 

Sincera, entuziasmata si cu visuri mari - Familia Pislaru depune un efort continuu pentru a reda autenticitatea vinului Salcuta si pentru a cuceri iubitorii de vin din Republica Moldova, dar si publicul international. 

Tu le-ai descoperit povestea, dar vinul? 

Istoria Noastra | Salcuta Wine

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie