11.05.2023
Pasha Parfeni - mesaj catre diaspora, dupa prima semifinala a concursului Eurovision Song Contest 2023: „Vreau sa va indemn ca...” - VIDEO

Un show incediar au facut pe scena de la Liverpool, reprezentantii Moldovei la Eurovision. Soarele si luna, dar si show-ul artistului nostru, Pasha Parfeni, a fost pe placul publicului care l-a votat, astfel Moldova a ajuns in top 10 tari care merg mai departe in finala concursului. Noi le tinem pumnii pentru finala de sambata, 13 mai, iar pana atunci urmareste evolutia artistului din prima semifinala, in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Pasha Parfeni impreuna cu echipa sa au incins scena de la Eurovision cu piesa in limba romana „Soarele si Luna”. In tinute aurii, cu elemente mitologice, artistii au cucerit publicul, care i-a votat prin televoting in top 10 tari care merg mai departe.

Cu mari emotii, artistul recunoaste ca in semifinala s-a dat o lupta grea si indeamna publicul sa fie in continuare alaturi de el. „Vreau sa multumesc din tot sufletul ca ati fost alaturi de echipa noastra si alaturi de Republica Moldova in prima semifinala. Aceasta semifinala a fost una dura, cu cei mai mari concurenti si cu cei mai mari favoriti. Totodata vreau sa va indemn ca in Marea Finala sa fie o mobilizare exemplara.”, a mentionat Pasha.

Show-ul artistului nostru a fost unul plin de energie si daruire. Nu a lipsit coregrafia, iar un moment spectaculos a fost evolutia naistului Sergiu Bors.

Un outfit spectaculos l-au avut si back vocalistele Valeria Pasha si Adelina Iordachi. Fetele au iesit in evidenta cu tinute in nuante metalice si coafuri impresionante.

Prima semifinala a fost una acerba, cu 15 participanti, iar alaturi de Republica Moldova in finala s-au calificat Elvetia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Serbia, Norvegia dar si excentricii baieti din Croatia.

Sotul Mihaelei Tabura, dezvaluiri despre rolul de tatic: „Nu stiam de unde sa ma apuc si ce sa fac...” - VIDEO

In finala a ajuns si Loreen, reprezentanta Suediei, care este marea favorita din acest an si castigatoarea Eurovisionului din 2012.

Organizatorii, atat tara care a gazduit concursul, cat si Ucraina - castigatoarea editiei de anul trecut, au pregatit un show spectaculos pentru prima semifinala, cu piese in limba ucraineana si drapelele ambelor tari.

Este a doua oara cand interpretul Pasha Parfeni reprezinta Republica Moldova la Eurovision. In 2012, la Baku, artistul a evoluta cu piesa „Lautar”.

Campioana mondiala la K1 - cu copilul la sala de forta! Cum i s-a schimbat viata Nadejdei Cantir dupa aparitia baietelului: „Nu exista fosti sportivi” - VIDEO

Cea de-a doua semifinala Eurovision va avea loc maine, pe 11 mai. In scena urmeaza sa urce reprezentantii altor 16 tari participante, printre care: Australia, Georgia, Austria, Grecia, dar si Romania. Marea finala va fi sambata, pe 13 mai, la Liverpool. Atunci vor evolua cei 20 de finalisti.

Anul trecut, tara noastra a fost reprezentata de trupa Zdob si Zdub si fratii Advahov, care s-au plasat pe locul 7.

Articole din aceeasi categorie